Om mig

Vem är Shetlandsfrun?

Jag är en 36-årig västkusttjej som numera lever på en fårfarm på Shetlandsöarna och är mamma till Edith (f.2009), Vidar (f.2014) och Maximilian (f.2018).

Jag är uppvuxen i Stenungsund men har sedan jag gick ut gymnasiet bott i England, Göteborg, Härryda, Bollebygd och Kungsbacka. I Kungsbacka bodde vi den vintern 2014/2015; jag, barnen och deras pappa, när vi bestämde oss för att sälja huset, packa ihop våra saker, fylla en container, skicka över den till Shetland och flytta dit. Jag hade studieuppehåll från sjuksköterskeprogrammet då och var mammaledig med Vidar.

Varför Shetland?

Vi upptäckte Shetland lite av en slump. Vi letade efter en sådan plats. En ögrupp lite längre ifrån ”alla andra”, en liten och tryggare plats, ett vänligare ställe med mindre stress. En bra plats för barnen att växa upp på, med bra skolor och allt det där… Det började med google, sedan en semester sommaren 2013 och när Vidar var dryga halvåret hyrde vi det nyrenoverade kapellet på Muckle Roe i två månader innan vi bestämde oss. Vi tog chansen, för att vi kunde och för att vi inte ville ångra att vi aldrig vågade prova.

Vad har hänt sedan dess?

En hel del har hänt sedan vi tog det där steget. Husbygge på Muckle Roe, anställningar, skolstart, förskolestart, separation och självklart många nya intryck och lärdomar om livet på Shetland och vår egen roll i det. Nu bor jag i Aith på västsidan av Shetland Mainland, med min man Paul, vår son Maximilian och Edith och Vidar varannan vecka. Vi har 500 får, 3 kossor, 3 fårhundar, höns, ankor och en massa andra fåglar. Jag hjälper till på gården, fixar, renoverar och inreder hemmet samt sköter om och hyr ut ett litet hus till turister.  Jag älskar yoga, lugn och ro, vacker natur och framförallt mina barn. Tack för att du tittar in och lämna gärna en kommentar eller hör av dig på mejl!

/Jessica