Torsdagar

Torsdagar är inte min favoritdag i veckan den här hösten/vintern, lite väl mycket körning hit och dit. Just nu äter jag lunch i bilen utanför Tollclock shoppingcenter i Lerwick och känner mig lite som en taxichaufför eller resande säljare;) Just den här torsdagen blev lite väl uppbokad. Vi får väl se hur det slutar, om allt hinns med. Torsdagarna börjar med att jag kör Vidar till skolan i Brae, kör hem, hämtar Maximilian om han varit hos farmor och farfar under tiden, hinner med lite fix och jobb hemma och sen ska jag hämta Edith ifrån skolan för att köra henne till Lerwick där hon just nu går på play therapy. Just idag kunde Maximilian gå tillbaka till sin farmor och farfar för den här turen så jag får en halvtimme för mig själv att uträtta ett ärende och äta lunch i bilen – och Maximilian får ha roligt istället för att bara åka bil. Snart ska jag gå in och hämta Edith, köra tillbaka henne till skolan och åka hem och stanna där i ca 15-20 minuter för att sen åka tillbaka till Brae och hämta Vidar. Idag när vi kommer tillbaka till Aith ska jag lämna av Vidar och ta Edith till doktorn som ev kommer bli sen enligt ett telefonsamtal imorse, men 16.30 kommer skolsköterskan vänta på oss för ett hembesök. Som sagt. Vi får se hur det går. Doktorn har ett hembesök hos någon, vilket gör att han kanske blir sen, sa dom till mig imorse. Och skolsköterskan, hon har gjort hembesök hos oss med jämna mellanrum sen i våras för Edith. Det är några stycken jag får hembesök av nu för de olika barnen. I Sverige hände det bara en gång, när man just kommit hem från BB. Medans här fortsätter min BVC sköterska (Health visitor) att göra hembesök genom alla de där 5 åren. Det är bra tycker jag. Det tycker hon också. Det ger henne en bättre bild av hur hela familjen mår så att hon kan stötta bättre, säger hon. Plus att hon ser barnen i sin hemvana miljö vilket ger en mer sanningsenlig bild.

Nu längtar jag efter att få upp lite adventspynt. Har ni börjat med det? Jag får vänta tills efter Pauls födelsedag som är på söndag.. Men en julstjärna hittade jag på Tesco, de brukar ha några röda varje år, men inga andra färger finns att få tag på här. Hemma i Sverige tyckte jag om att även köpa vita och rosa minns jag.

You may also like

3 kommentarer

  1. Men oj vilka torsdagar du har, förstår om du kanske känner dig som en stressad taxichaufför. Hoppas att det blir bättre…
    Vackert fönster har du i alla fall med både blommor och rogivande utsikt.
    Trevlig helg :)!

    1. Ja jag hoppas att det blir bättre snart.. Det är lite för mycket. Tack 🙏 det är en rogivande utsikt vi har ☺ Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.