Hemma här eller hemma där

Nu har jag och barnen varit hemma i en vecka. När jag kommer hem igen, hit, då vet jag att här är hemma. Varje gång. Men ibland om jag varit här för länge så glömmer jag det. Och tror att det kanske inte är det. Kanske är Sverige det riktiga hemma, tänker jag då. Men det har inte visat sig än. Fast när jag åker till Sverige så åker jag ”hem till Sverige” – så kommer det nog alltid vara. Och när vi får klart vår lilla stuga, då hoppas jag att det kommer kännas hemma på ett nytt sätt. Som ett andra hem. Vår hemresa blev längre än ditresan, och jag var otroligt trött i flera dagar efter vi kom hem. Tappade närminnet helt och gick runt som i en dimma. Men nu har dimman lättat. Skolan är i full gång (den började samma dag som vi kom hem men mina barn gick dagen därpå) och alla besök barnen har inbokade på olika ställen – de flesta av de glömde jag bort de första dagarna men blev som tur var påmind av de olika terapeuterna/sjukvårdspersonal etc och någon fick ställa in – ibland är det skönt!

När vi var i Sverige, då åkte ju Paul dit landvägen, med en kollega/kompis och jobbade på den lilla stugan i ett par veckor. De fick mycket gjort.

You may also like

4 kommentarer

 1. Vilken fin liten (sommar?)stuga! Så gullig och den verkar ligga så härligt i grönskan. Roligt och skönt att ha ett eget boende när ni ”kommer hem” till Sverige på besök ;)!
  Jag har också två hemma, ett i Stockholm där jag bor nu och ett i Småland.

  1. Tack, ja det kommer bli bra när vi har vårt eget. Stockholm och Småland låter som bra kontraster. Jag har aldrig haft två hem men ser fram emot det 🙂

 2. En undran så här i mörka november, hur har ni det nu där du bor med Brexit? Märker ni av
  det? Eller är allt kanske som vanligt? Lite nyfiken bara efter att det har gått en tid…
  Ha det så bra!

  1. Hej! Vi märker nog mest av det genom brist på varor, mat mest men min man som har byggföretag har stora svårigheter att få allt material. Sen märkte vi av det när vi reste såklart nu när man inte är med i EU längre.. Hmm, annars kommer jag inte på nåt just nu.. Men det är en trist känsla tycker jag när jag tänker på Brexit. Inget positivt med det har jag märkt av iallafall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.