Mitt i veckan

Hej, hur har ni det? Här är det mycket nu.. fullt upp. Hur som helst. Nu har jag gjort en kopp kaffe och ätit lunch. Jag och Maximilian har kört Vidar till skolan i Brae imorse och sen åkte vi till Lerwick för hans playgroup. Medan han var där handlade jag min mat. Dvs jag plockade upp mina matkassar och sen gick jag in i affären och köpte de grejerna jag beställt som de säger att de inte har, när de lämnar maten till mig. Då går jag in i affären och där finns det nästan alltid, eller en likadan vara i annat märke. Men som nästan alltid här på Shetland finns det många tomma hyllor, särskilt i början av affären; hyllorna för grönsaker och frukt. Där är det ofta glest. När det är dåligt väder som påverkar färjetrafiken då vet man att det kommer fattas mycket men hela den här sommaren har faktiskt varit ganska dålig. Ofta har jag ju hemkörning av maten men det har ändrats nu när Maximilian måste till sin playgroup i stan. Men iallafall, min delivery driver sa att en del av varorna som fattades berodde på Brexit, eller om han gissade. Men sen har de även incidenter som att den stora lastbilen med mat från Tesco missar färjan i Aberdeen – då får vi ju ingen påfyllning dagen efter, och ett antal gånger har det tydligen hänt att lastbilen varit i tid till färjan i Aberdeen men då har de upptäckt att temperaturen varit på tok för hög så att de har fått slänga hela lagret med kylvaror.

I helgen som var då tog vi en tur med båten och tog upp hummertinorna, Maximilian älskar att åka ut med båten. Så det blev hummer till middag i lördags kväll. En av humrarna var för liten så den fick åka tillbaka i igen.

Några makrillar blev det också
Berättelser från Shetlandsöarna av Bengt Oreström

Jag fick post häromdagen förresten! En bok i två olika översättningar, ska bli så kul att läsa. Min svärmor har börjat läsa den engelska versionen.

You may also like

3 kommentarer

 1. Vi är så vana vid välfyllda affärer nuförtiden. Tur att ni har färsk fisk och hummer (och fårkött) då det sinar i affären på varor ;)! Odlar ni något ätbart på er gård?

  Säkert intressant bok och vad roligt med två uppsättningar :)! Kanske jag skulle ta och läsa? Du får berätta vad du tycker om boken när du har läst den.
  Trevlig helg!

  1. Ja jag är bortskämd från Sverige, ALLT fanns jämt i affären 😊 Vi odlar potatis, kålrot och en del grönsaker. Ja jag uppdaterar när jag läst den 🙂

 2. Jag är i Sverige just nu, men hört om problemen med mat och bensin i UK. Fy fasen, vad brexit ställer till det, men det var ju det befolkningen vill ha, så…….
  Alltid roligt att läsa om din vardag. Har missat en del det sista då jag helt och fullt har jobbat med att renovera mitt hus i Sverige.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.