Första skoldagen

Första skoldagen igår verkar ha gått bra för båda. Vidar ville dock fortfarande inte gå till skolan idag 🙁 men nu är det hans sista dag innan helgen åtminstone.. Igår när jag hämtade upp honom så möttes vi av den speciallärare som är ansvarig för honom, Rory (eller förlåt mig, jag menar såklart: Mr Cummings. Det är viktigt!) och en elevassistent, som jag tyckte det var lite extra kul att hälsa på eftersom jag sett henne på instagram i många år men aldrig träffat henne – hon och hennes familj bodde på Gotland (hennes föräldrar drev verksamhet där) i några år när vi flyttade hit, jag vet inte om de flyttat tillbaka allihop eller för gott men kul att träffa henne hursomhelst! Så hon pratar ju svenska och det har hon även gjort med Vidar, så det är kul tycker jag! Hon presenterade sig också med förnamn, det reagerade jag på, ha ha. Hon har tagit till sig det svenska sättet 😉

I övrigt gick hämtningen sådär, jag blev väldigt sen att hämta upp Edith och jag vet hur orolig hon blir när det händer, hoppas det går bättre idag. Jag blev sen att lämna skolan för att Mr Cummings tog Vidar till fel upphämtningsställe trots att jag hade bett om att inte behöva använda mig av den där idrottsplatsen för att lämna/hämta, ironiskt 🙂 Sen har vi en ny bil, en Volvo (äääälskar den. Det är en hybrid och en laddning tar mig till Brae och tillbaka) och jag tog den nyckel som Paul hade gett mig för den var orange (tillskillnad mot svart, lite gladare liksom!) men bilen lät mig inte köra i mer än 50mph! Jag läste ett meddelande som sa ”Care Key, cannot exceed speed limits” eller nåt sånt.. Men bilen visste ju att den tillåtna hastigheten var 60mph på den vägen. Jag började koka en liten stund 😉 men insåg sen att det måste vara en inställning som går att ändra. Men för det måste man ha den svarta bilnyckeln. Så där låg jag och ”kröp”, för att sen komma fram till Burn of Lunklet, eller för er som varit här; innan The Cake Fridge här på västsidan, där några pojkar hade kört sin bil i diket så en bergare höll på att plocka upp bilen och därmed blockerade den enfiliga vägen. Där finns såklart ingen mobiltäckning heller så jag kunde inte ringa skolan eller mina svärföräldrar, så det kändes som om att ”allt” gick fel.. Det gjorde det ju inte men det var en del motstånd. (Pojkarna såg ut att må bra för övrigt, men deras huvuden hängde lite besviket när de fick hoppa in i polisbilen). Så jag kom nästan en halvtimme för sent för att hämta Edith, ingen annan var kvar. Hon var uppstressad, men ok, och förstod. Hon hade haft en riktigt bra första dag och tyckte mycket om sin lärare Mr Balfour. Han har varit i Sverige en del, han också.

You may also like

4 kommentarer

  1. Vilken dag med lämningar och hämtningar..! Om du/föräldrarna skulle jobba utanför hemmet (det kanske du gör?), hur ska barnen då komma till och från skolorna? Det är ju nästan ett heltidsjobb att ha tre barn som ska till olika ställen osv.
    Vad jag skrattade åt din ”krypkörning” och nyckelsituationen :D. Vad bra att flera pratar svenska med barnen :). Är det vanligt med kontakter med Sverige på era öar?
    Och du, den snygga bilden på er nya bil tycker jag du kan skicka till Volvo så sponsrar de nog dig lite ;)!

    1. Ja det är mycket! Jag jobbar inte utanför hemmet sedan några år då jag inte ser hur det skulle gå ihop för tillfället nej.. Problemet för oss är ju att barnen bott varannan vecka hos mig och deras pappa, och han vill inte att barnen byter till denna skolan. Dock fick Edith byta nu då hon kände att hon behövde bo här mer permanent och då självklart vill gå i närmsta skolan för att skaffa kompisar här osv. Men än så länge går Vidar kvar i Brae så ja det blir lite komplicerat. Maximilian får börja på Nursery (förskola) här i Aith när han blir 3 år (årsskiftet), behöver man barnomsorg innan 3 års ålder pga jobb så får du betala dyrt för det, så då gäller det att du tjänar riktigt bra för att det ska löna sig (många får hjälp av mor- /farföräldrar). Men om du bor inom det området där ditt barn går i skolan, och det är för långt att gå, så har man rätt till skolbuss. Och ja – nu när du säger det! Det innebär faktiskt att Edith har rätt till skolbuss här, men bara på vintern. Så hon kan gå hem, eller ta bussen på vintern, MEN eftersom jag ändå kör Vidar så vill hon ha skjuts och för att ”det är så kallt” 😉 Och jag som känner henne vet att hon behöver den tryggheten just nu, det har varit tillräckligt många förändringar ändå, så jag vill inte tvinga henne på skolbussen eller till fots/cykel – för jag tror att när hon känner sig mer bekväm så kommer hon själv komma på att det skulle innebära mer frihet för henne att tex ta cykeln… Det är inte jättevanligt med svenska kontakter men titt som tätt så dyker det upp:) Jag har ju 2 svenska bekanta i min egen ålder som bor här permanent. Ha ha, ja det vore välkommet med lite sponsring 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.