Känner mig lite mer okej igen

Nu är vi hemma igen. Alla barnen är också hemma och skolan börjar på onsdag. Ja, som sagt.. Vilken sommar. Den blev bra tillslut även om den inte blev vad vi hade planerat. Men riktigt bra blev den och jag känner mig mer som mig själv igen. Innan sommarlovet började, precis i slutet av juni månad, så planerade jag (och bokade olika färjor etc) för att vi skulle bila till Sverige. Äntligen skulle vi fortsätta renoveringen av stugan och träffa våra nära och kära igen efter 2 år. Men efter några veckors efterforskande fick vi ställa in den resan. Det gick inte att få ihop med alla Covidrestriktioner och Covidtester som behövdes i olika länder med mera, med mera…. Ja, det som främst satte stopp var att Tyskland inte tillät folk från UK att passera igenom. Det ändrades dock kort efter att vi ställt in resan. Typiskt… men sådär är det hela tiden nu känns det som.

När vi ställde in Sverigeresan bokade vi istället campingplatser i Wales och England, så vi tog med barnen och testade husvagnen för första gången, den som vi hade tänkt åka till Sverige med. Det blev en riktigt bra resa. Jag hade mycket ångest över att Sverige inte blev av och det kändes bara fel alltihop.. (barnen som längtar så mycket efter kusinerna osv..) innan vi kom iväg. Men när vi väl var iväg så blev det väldigt bra. Vi tog oss ända ner till Devon och Torquay, det uppskattade särskilt Edith. Englands riviera ändå liksom.

Sen när vi kom hem ifrån den semestern så bokade jag, i sista minuten, en resa för mig och Paul till Malta. Det var vår bröllopsresa, för den vi hade bokad i maj 2020.. till Italien, den blev ju avbokad. Med UK’s otroligt stränga Covidregler så är det i prinicip omöjligt att boka en utlandsresa i förväg då de ändrar reglerna stup i ett till vart du kan åka utan att åka på de värsta smällarna i form av hotellkarantän för 20000kr per man vid hemkomst etc.

Hur som helst. Malta blev fantastiskt. Bättre än vad jag hade kunnat hoppas på. Det blev perfekt.

Jag har mått riktigt dåligt över UK’s restriktioner och deras sätt att hantera pandemin under det här året. Det blev riktigt jobbigt för mig. Men just nu mår jag lite bättre. Jag ska inte gnälla. Men man blir lätt lite knäpp. Ständig skrämselpropagandan och utpekningar i media om vem och hur många som är smittade, att alltid vara spårad av regeringen och känna sig som en smittad kriminell vart man än går, fast man gör allt ”rätt” etc… och så när man sitter isolerad hemma, som jag, och känner sig lite utanför både här och där. Jag menar; de där hemma i Sverige kan inte riktigt förstå hur det är att leva här under pandemin, och de som är här, ja de har ju sina familjer och femtioelva kusiner runt husknuten ungefär… Så, att jag kom iväg till Malta men inte till Sverige, och att vi som familj åtminstone kom till Torquay, det gjorde skillnad. Stor skillnad. Det var viktigt. Många har åsikter om hur onödigt det är att resa nu osv.. och det kan man få ha. Men det är tråkigt hur den här pandemin har gjort så många så elaka och dömande… Alla har vi våra olika situationer och för mig blev det viktigt att bara få komma iväg och få känna mig som en lite friare människa igen. 1.5 år av att stanna hemma, inte ens åka till en mataffär för att handla, hemskola barnen största delan av den tiden osv. Dvs leva i total isolering. Det kan nog räcka… Sen måste vi väl förresten lära oss leva med det här viruset. Och, nu räcker det för idag med mitt ”gnäll” 😉 Jag ser ljusare på närmsta framtiden nu. Hoppas på att få komma till Sverige med alla barnen innan året är slut.

You may also like

2 kommentarer

  1. Fina bilder från Malta :)! Där har jag inte varit så det var roligt att höra hur det var och vad ni tyckte. Grattis till er bröllopsresa, äntligen!

    Vad jobbigt och annorlunda ni har haft det den här pandemitiden som varit och fortfarande är :(. Förstår att det varit kämpigt. Och så att inte kunna resa hem till Sverige på så länge. Hoppas att det blir bättre framöver :)!

    1. Ja jag hade själv ingen aning om att Malta var så fantastiskt! Rekommenderas! Historia, vacker arkitektur, fantastisk mat. Ja på senaste tiden har jag ofta jämfört med Sverige och önskat vi hade samma strategi här (eller önskat att jag befann mig i Sverige). Det känns mer humant och långsiktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.