Om snö, skola och oro

Ja, nu har det hunnit bli Mars. Januari/Februari bjöd på mer och längre ihållande snö än på många år här på Shetland. Jag hann till och med testa att tvätta mina mattor i snön – som jag sett fram emot att kunna testa det! Och hade jag kunnat hade jag gjort det varje år! Barnen åkte pulka såklart och vi njöt av promenader utan lera! Fantastiskt.

För 2 veckor sedan fick Vidar och hans klasskamrater börja skolan. Vidar har en anpassad mjukstart med kortare och färre dagar och det har passat honom utmärkt. Första veckan var full av oro, svårt att sova, och andra dagen han skulle till skolan sa han till mig att han var för sjuk för att gå dit. Som förälder vet man ju oftast när ens barn är sjuk på riktigt – och inte, även om det är svårt ibland att vara säker, men den här gången var jag ganska säker. Så innan bilresan och på vägen till skolan pratade vi om oron och när Vidar kom in i klassrummet sa han till sin (underbara) lärarinna ”I feel so anxious today”. Hon var så glad över att han lyckats uttrycka det för henne (då kommunikation är en stor svårighet för honom) att hon mejlade mig den kvällen och berättade, och jag var jättestolt över honom och övertygad om att resten av dagen blev lättare när han fått sagt det till henne.

Edith ska få börja skolan om en dryg vecka. Då hinner hon gå två veckor innan påsklovet. Hon längtar. Det är så tufft för henne att inte kunna träffa sina vänner.

Snön är ju borta sen länge nu och vårkänslorna börjar smyga sig på även här hos oss. Vi har haft ganska milda och fina dagar. De första lammen har kommit även om det är någon månad eller så innan lamningen drar igång på riktigt. Lammungar är ju ett säkert vårtecken! Nu ska vi försöka ha en lugn och skön helg, hoppas ni får det också!

You may also like

4 kommentarer

 1. Vilken vacker bild!
  Det känns hoppfullt med att det går mot ljusare tider och vår. Och så vill vi alla att pandemin går mot sitt slut. Har ni fått vaccin till Shetland ännu?
  Trevlig helg!

  1. Åh ja det vill vi 🙏❤ Ja de håller på att vaccinera. Jag tror att de är just på väg att börja med dem som är 50+ denna veckan.. tror jag! Jag längtar tills det blir min tur. Trevlig helg!

 2. Underbart att ha dig tillbaka i Blogglandia. Har saknat dig!
  Jag har fått mitt vaccin här i Wales och hoppas du får ditt snart också.
  Hoppas det kommer att gå bra för båda barnen i skolan, det har varit svåra tider för barnen under lockdown. Lycka till!

  1. Tack ❤ Så bra att du fått vaccin! Ja jag längtar! Ja det har verkligen varit tufft för barnen, men hoppas vi är på väg ur detta snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.