Vi håller oss hemma…

Ja, det är ju inget nytt med det , ha ha! Snart har vi ”stannat hemma” i ett helt år. Under jul och nyår och fortsatt i skrivande stund så har Covid fallen ökat dramatiskt här. Tyvärr. Skolorna håller stängt (förutom för key workers barn och barn med särskilda behov). Edith studerar hemma och Vidar också än så länge (även om han har rätt till en plats i skolan). Det har gått så bra hittills med hans ”hemskola”, han har gjort så stora framsteg (jag är så stolt över honom!) och så mår han bra mentalt (och det är ju huvudsaken) så jag håller honom helst hemma ett tag till. Dessutom är skolan mer belastad än de hade räknat med så de ber de som kan hitta andra lösningar att göra det, under tiden skolan hålls stängd för ”de flesta elever”. I början av februari ska de titta på situationen igen. De kommer inte öppna skolorna förrän tidigast i mitten av februari.

Så, vi har det bra här hemma. Och vi stannar just bara hemma. Och i lördags hade vi födelsedagskalas, för Vidar (ja, med bara oss såklart) med Nutella- och chokladtårta och fina presenter! Det var det bästa födelsedagskalaset någonsin, sa Vidar. Det värmde i hjärtat. Han som hade sett fram emot att äntligen få ha ett kalas med sina kompisar, men.. det får bli nästa år (hoppas jag!).

Vidars frukostbricka på födelsedagen

You may also like

4 kommentarer

 1. Hur drabbade är just Shetlandsöarna mot övriga Storbritannien? Det borde ju vara så isolerat och bra att bo där du bor i dessa dagar tycker jag…

  Vilket fint födelsedagsbord :D! (Äggstället var helt nytt för mig. Fint!) Det kommer flera år med kalas med kompisar. Vad roligt att sonen dock var så nöjd. Det lilla formatet är inte alltid så dumt ;).
  Trevlig helg! Här har vi strålande sol i dag på blå himmel men tyvärr är snön borta nu. Men det kommer säkert mera. Norra delen av Sverige har, som du säkert vet, snökaos!

  1. Det är faktiskt riktigt bra att bo här av den anledningen. Vi har varit väldigt förskonade. Men innan jul spårade det ur och innan folk visste att de är smittade så hann de smitta så många andra. Vid den tiden fanns det ingan kända aktiva fall här på Shetland. Men det är ju just därför man skulle hålla sig hemma ändå, för att rätt som det är så är viruset där. Fast jag dömer ingen. Detta är en jättejobbig tid. Själv valde jag att stanna hemma ändå men även om jag inte har ett lika stort behov av att ”vara ute bland folk” som många andra så kan ju även jag känna hur det tär på en ibland. Så om man då har ett stort sådant behov så… Tack, jag fick äggstället i julklapp, tycker det är så fint 🙂 Jag har förstått att de har snökaos i Norra Sverige ja.. Här har vi också en vacker dag idag! Ha det så bra!

 2. Ungefär samma situation hos er som hos mig i Wales, fast här går inte siffrorna upp just nu. Fast vi har nog haft värre smitta än er tidigare. Så tråkigt att det är så illa hos er, trots att ni är relativt isolerade jämfört med Wales.
  Så fint att Vidar fick ett kalas han tyckte om, inte lätt för barn och deras önskan om kalas i dessa tider.
  Sköt om er!

  1. Ja jag tror ni har haft det mycket värre än oss. Vi har varit väldigt förskonade och lyckats ganska bra, men innan jul spårade det ur… Alla rykten jag hört om hur det gått till fick mig att skratta lite inombords för att det lät precis som en såpopera. Men mest är det ledsamt. Speciellt när det finns dom som medvetet gått ut bland folk trots att de visste att de testats positivt. Chockerande. Så fallen stiger fortfarande här nu. Men jag håller tummarna för att denna vågen snart är över. Jo, men jag tror Vidar var riktigt nöjd. Ta hand om dig du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.