Vinterns vackraste dag

Ja vilken vacker dag vi har haft idag; soligt, kallt, lite frostigt.. Idag är ju också en mycket speciell dag; Maximilians 2-årsdag. Så idag har vi firat här hemma. Maximilian väcktes med sång och presenter; kläder, några svenska böcker (Babblarna är en ny favorit här hemma!).. och en liten fyrhjuling!

Innan solen gick ner igen tog jag, Paul och Vidar quaden (fyrhjulingen) ut till Shetlandsfåren på kullarna för att ge dom en feeding block. Vidar ja, han kom tillbaka igår, lite oväntat men så välkommen såklart 🙂 Han kanske stannar några dagar, eller längre än så, jag vet inte det nu. Men så mysigt, så vi passade på att njuta av det fina vädret på kullarna. Kallt men vackert!

På väg ut. Klart man måste stanna och kasta sten på isen.
När Vidar ropar kommer fåren springandes, de vet att det vankas godis
Magiskt vacker dag

You may also like

7 kommentarer

 1. Grattis till sonen och vilka fantastiskt vackra bilder från era vidder!
  Må 2021 bli ett friskare år och ett bra år för alla…
  Gott slut & Gott Nytt År!

 2. Grattis i efterskott till Maximillian!
  Så vackert. Visade just dina bilder för min man, för att sakterliga göra honom intresserad för Shetland. Han tycker om vacker natur och att vandra, så tror att han skulle tycka om ön. En dag vill jag dit.
  Tack för ditt stöd i mina förvirrade tankar ang Brexit och pandemin.
  Gott nytt och bra år!

  1. Tack så mycket! Det tror jag också att din man skulle tycka om det här 😊 kom hit på sommaren. Tack själv ❤

 3. En undran bara.. hur blir det för dig/er nu när Brexit har gått igenom? Exporterar ni något från er gård till exempel? Och för dig och barnen; kan ni åka hur som helst smidigt mellan UK och Sverige (om det inte är Corona förstås…)?

  1. Hej! Gällande gården så vet jag inte riktigt vad det kommer få för konsekvenser.. Vi säljer bara lamm, så priser kan förändras och sen EU bidrag som försvinner osv. (men det är svärmor som är insatt i det där). Vi ska kunna resa som vanligt hoppas jag, men det är max 90 dagar man får stanna nu utan visum om jag inte tar fel (för min brittiska partner då, för som svensk medborgare gäller ju inte det). Visserligen har vi aldrig funderat på att stanna längre än så men. En annan stor grej är att det plötsligt blivit oerhört svårt att flytta hem till Sverige med brittisk partner, praktiskt taget omöjligt för en sån som mig (som inte är familjeförsörjare). Men det är mycket diskussioner kring den lagen just nu så man kan ju hoppas det ändras i framtiden. I övrigt kan det vara olika försäkringar man får titta på innan man reser. Jag tycker det känns obehagligt att vi går ur EU och att inte ha samma frihet som innan. Jag behöver kolla upp en hel del grejer…

 4. Tack för svaret, intressant att veta! Lite jobbigt för er kan jag förstå. Hoppas att det går bra i alla fall och att de kommer att ändra lagar osv. till er fördel framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.