Lucia

Glad Lucia! Hoppas ni haft en mysig dag och hunnit med att se lucia på tv (om inte in real life) OM ni är intresserade av det, såklart. Här ovan står jag och ser käck ut; jag sjunger och försöker le för kameran samtidigt. Min enda följeslagare i luciatåget, en väldigt söt liten pepparkaksgubbe, försvann tyvärr och lämnade sitt batteridrivna ljus till mig. Det blev en kort skönsång. Det blir liksom inte samma sak när man står där helt själv, ha ha.

Lucia är min favorittradition så den tänker jag fortsätta fira, och förhoppningsvis kommer barnen börja hänga på så småningom.

Så var det tredje advent idag också. Nästa helg ska vi fira vår jul här hemma, då Edith och Vidar ska fira julen hos sin pappa i år. Vi kör som om nästa helg är den riktiga julen dock, det brukar bli så bra. (Även om sen den 24:e känns lite ledsam ändå, men det är så det är).

Förra helgen, när Edith och Vidar var här, då klädde vi granen, bakade pepparkakor och gjorde julköttbullar. Den här helgen har varit betydligt lugnare och jag har mest velat sova. Det har jag kunnat göra också, vi har nog varit ganska trötta alla tre här hemma.

Igår tog jag och Paul quaden ut i en park där en bagge inte synts till på ett tag. Vi letade i vattenhålor och vikar för att se om han låg död någonstans. Men vi hittade honom inte. Kanske har han försvunnit över vid lågvatten till någon annans park… Vi får se om vi hittar honom nästa gång. Däremot fick vi se sälar. Du kanske kan se ett par svarta fläckar i bilden nedan… men jag hinner ju aldrig fånga de på bild.

Önskar dig en fortsatt skön söndagkväll

You may also like

4 kommentarer

 1. Vilken vacker Lucia med levande ljus i håret :)! Nästa år kanske det är några fler med så att det blir ett litet Luciatåg…
  Vi har firat Lucia i dag med barnen på förskolan där jag arbetar. Så fint, men i år utan föräldrar tyvärr. Det spelades dock in och sändes digitalt på något sätt. Andra tider, andra traditioner.

  1. Ja det hoppas jag att det blir 🙂 Det är bland mina bästa barndomsminnen; luciafirande på förskola och skola. Kul att man kan få se det digitalt ändå när man nu inte kan se det live… Ja, nya tider..

 2. Så fin Lucia!
  Jag älskar luciafirande. Såg lussefirandet på SVTplay. Från Jukkasjärvi, så vackert så jag grät. Åt en hembakad lussekatt och bara njöt.
  Så mycket nostalgi i luciafirande.
  Vad fint ni gjort och trevligt att du vidabefodrar svenska traditioner till barnen.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.