Oktober och snart höstlov

Det har visst hunnit bli oktober! Igår började barnens sista skolvecka innan höstlovet; det 18 dagar långa höstlovet (jag räknar med helgerna). Nästan 3 veckor ju! Jag fick en bonuskväll med Edith igår, för att hon behövde bli hämtad från trampoliningen hon börjat på igen här i Aith (i förra veckan). Vi blir hemma det här lovet också, vilken skräll 😉 Annars hade ju ett höstlov i Sverige kunnat vara något.. Min bil har jag fortfarande inte fått tillbaka. 6 veckor nu.

Just nu ”får vi” fortfarande resa och så för regeringen, men inte t.ex. besöka andras bostäder här hemma, som jag nämnde sist. Men Skottlands premiärminister varnar att reglerna kan komma att stramas åt inom en snar framtid. Det pratades om att de skulle strama åt just inför höstlovet; ”boka inga utlandsresor”..sa dem bl.a. Vi får se…

Luna

Just det, jag skulle berätta lite mer om Luna. Så, I juli fick Edith en kattunge. Det hade fötts några kattungar här på gården i ett av fårhusen och Edith ville ha ett nytt husdjur i samma veva, så det föll sig lite naturligt att det blev en katt. Vi håller fortfarande på och kämpar med hennes toaletträning och det går sådär! 🙂 Det har hänt olyckor i två av våra sängar och i mina vardagsrumsgardiner. Jag har bara haft raskatter tidigare som vuxit upp i ett hem och stannat länge med sin mamma så de är ju i princip rumsrena när man får hem dem. Detta blir ju naturligtvis lite annorlunda, dessa katter är ganska ”vilda”. Enzo (hunden) och Luna är hursomhelst bästa vänner nu. Sen har vi en mycket gammal katt också och där går det inte lika bra. Vi får försöka hålla dem isär. I förra veckan fick Luna iallafall sin första vaccinspruta och om två veckor får hon en till, sen kan hon nog få börja gå ut. Att fotografera henne är inte helt enkelt. I allafall inte på beställning! 🙂

You may also like

4 kommentarer

 1. Men så söt kattunge! Svart och vit i ansiktet – så gullig… Förstår att det är en hel del jobb med en så liten krabat men också roligt att ha många djur omkring sig. Lycka för barn oftast (om man inte är allergisk eller så). Fint namn också.
  Vilket långt höstlov ni har :). Är det vanligt eller bara för i år? Vi har ju bara en vecka här men läsåret ser kanske annorlunda ut hos er?
  Ha en härlig höst :D!

  1. Ja hon är fin 🙂 Det är härligt att se hur det glädjer barnen med djuren för så är det verkligen. Vi har alltid så långt höstlov! Vi har 2 veckors påsklov också, men bara 6 veckors sommarlov. Jag önskar sommarlovet vore längre 🙂 Tack och detsamma!

 2. Gullig kattunge.
  Ja, ni har höstlov redan. Här i Wales börjar ju skolan senare på hösten, så det är nog ett tag kvar.
  Skottland har det besvärligt med Coronan nu har jag sett på TV. Samma här i delar av Wales, dock inte mitt county, men man vet aldrig från dag till dag.
  Ha det bra!

  1. Ja det verkar som att skottland har mkt nu.. Dock inte här uppe på Shetland, än. Precis som du säger 🙂 Ha det så bra du också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.