Imponerad…

Jag blev så imponerad och positivt överraskad idag när jag kom hem med barnen efter skolan och jag såg att min låda med 12 flaskor vin jag beställt, från Virgin wines, hade kommit! Jag var tvungen att kolla min mejl för att se när jag hade beställt det och det hade jag gjort 52 timmar tidigare. Verkligen imponerande. För som ni vet bor jag på en ö mitt ute i havet och leveranser och annat tar ju självklart längre tid hit, men för det mesta är vi glada om företag vi vill handla av leverar hit överhuvudtaget… och gör de det så väntar vi snällt, så, ni fattar.

eller inte…

Däremot är jag inte så imponerad av att jag lämnade in min bil till en verkstad i Lerwick för ett akut fel för snart 5 veckor sedan och fortfarande inte fått tillbaka den. Ja, vi ringer dem ofta… Det är ganska jobbigt när man har 2.5 mil enkel väg att köra barnen till och från skolan. Nu i efterhand har jag fått höra att ”man aldrig ska lämna in sin bil till dem, då de tar så lång tid på sig”, men det visste inte jag och de är specialiserade på det märket jag kör. Men dit kommer jag aldrig ta den igen, om jag får tillbaka den någon gång dvs 😉 Det retar mig dock att de kommer undan med det, bara för att det är Shetland… för på ett annat ställe är jag säker på att de hade fått slå igen för länge sen. De hade så att säga inte varit så svåra att konkurera ut.

Får man besöka sin vän? Covidrestriktioner

Nu har vi fått hårdare restriktioner igen. Jag vet knappt själv vad som gäller och jag orkar inte riktigt sätta mig in i det just nu, men vi får iallafall inte gå in i någon annans hus, dvs typ hälsa på en vän, så mycket vet jag. Vad det gäller resor har jag inte kollat upp de exakta reglerna. Hur som helst hade jag planerat att hälsa på min kompis idag, för första gången sedan långt innan lockdown började i mars. Jag åkte dit med Maximilian ändå men vi stannade utomhus, det duggregnade en liten stund men muffinsen hon bakat smakade ljuvligt ändå och kaffet likaså. Hon ville visa mig sin fina uteplats hon gjort i ordning, så det passade liksom bra att vara utomhus. Maximilian jagade fåren och hönorna i hagen och sedan när jag kände en välbekant doft insåg jag att jag inte tagit med ens en blöja, ingenting, som man normalt sett packar med när man åker någonstans med ett blöjbarn. Men jag antar att jag kan skylla på lockdown, vi har inte varit iväg någonstans så jag tänkte inte alls på det innan vi åkte. Det där löste vi ändå dock, utan blöjor. Så han behövde inte sätta sig i bilen med det där. Sen har vi bara ca 15 minuters bilväg hem ifrån henne.

You may also like

6 kommentarer

 1. Jag kom osökt att tänka på ”mannen med den vita Opeln” i Macken när jag läste om den urusla bilverksta’n i Lerwick! Kommer du ihåg honom? Han återvände till Macken gång på gång och frågade efter sin bil och fick svaret ”den ä la här nånstans” 😂
  Supersnabb vinleverans, dock!

  1. Ha ha ha 😂 Tack för den liknelsen och påminnelsen! Tror jag ska använda den för att försöka vända den här frustrationen 😄 Ja jag älskade macken, helt i min smak!

 2. Vilken bra postservice ni har, imponerande! Det kan vi inte säga att vi har i Stockholm :(… Finns Posten alls här kan man undra??? Nu slog det mig, det kanske inte var just Posten som levererade till dig? Snabbt var det i varje fall :).
  Jobbigt med coronan – den tycks aldrig ta slut tyvärr. På uppgång igen överallt verkar det som. Det här är vår nya vardag ett bra tag ser det ut som. Samtidigt har vi klimatkrisen att hantera. Man kan lätt bli deppig.
  Trevlig helg i alla fall :D!

  1. Ja så är det verkligen… och visst är det lätt att bli deppig. Detta var med annan leverans, typ UPS, DHL och allt vad de heter fast i detta fall kan jag inte namnge för hans bil hade inga dekaler, och det har de oftast inte här för de stora företagen finns nere i Skottland och sen tar någon enskild person över uppdraget här uppe så att säga 🙂 Men posten här måste jag också berömma! Den är otroligt mycket bättre än i Sverige. Mycket pålitlig och vi får post 6 dagar i veckan! Så den servicen är toppen! Och paketen kommer alltid hem, direkt in i hallen, inga avier om att man måste hämta ut det någonstans.

 3. Jag har inte själv beställt vin från Virgin, men grannar har gjort det, så har vi delat. De har också varit imponerade av hur effektiva de är.
  Dåligt av verkstaden att ta så lång tid.
  Jag känner som dig, svårt att hänga med vilka regler som gäller. Mitt område är ännu inte i lokal lockdown, men alla söder och väster om mig är. Norr och öster om mig är England och där vet jag inte alls hur de gör. Så jag kan inte åka utanför mitt eget område, vilket jag egentligen heller vill. Fy så jobbigt det är!
  Önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.