Glad Midsommar!

Jag ville bara önska er en riktigt trevlig midsommarafton! I år har jag svensk matjes och lite annat gott hemma så jag ska laga midsommarlunch till mig och barnen, och så ska jag se till att Pauls föräldrar och bror får smaka svensk midsommarmat! Paul är på jobbet. Men han påstår att han inte är så ledsen för att han missar sillunchen. Så det blir höjden i år. Kanske blir det en midsommarstång ett annat år. Kanske!

Häromdagen var vi ute med båten för första gången sen lockdown startade. Så vackert! Jag blir lika hänförd varje gång. Jag är inte den lättaste att få med ut i båten. Men en vacker sommardag är det fantastiskt. Alla borde uppleva Shetland från havet någon gång! Vi åkte till en strand och Paul och Edith badade! Det kan inte ha varit många grader i havet. Havet är ju alltid jättekallt här. Vidar badade fötterna och jag stannade på land med en kopp kaffe.

Nu kör vi slutspurten med hemskola. Vi har haft idrottsdag (idrottskvällstimme) som avslutades med glass och diplom till alla. 11 Augusti ska skolorna tydligen öppna. Vi kommer få mer info snart.

Glad midsommar allihop! Ska ni göra något särskilt idag?

You may also like

6 kommentarer

 1. Så vackra bilder! Härligt med sommar, sol och blå himmel…
  Kul att du har lite svenska midsommartraditioner :). För mig är matjesill och färskpotatis med gräddfil och gräslök ett måste på midsommarafton. Och svenska jordgubbar till dessert! Odlar ni jordgubbar på Shetland? I så fall, smakar de som svenska ungefär? Och firar man midsommar på något sätt på era öar?
  Vi tog en stilla cykeltur till Kastellholmen och Skeppsholmen i Stockholm och hade pick-nick med några vänner lite på distans. Varmt och soligt även här. Tror många var riktigt nöjda med midsommarvädret i år.
  Ha en fortsatt fin sommar!

  1. Låter som en jättetrevlig midsommar! Nej här firas inte midsommar. Men det odlas jordgubbar, på ön Yell. De är jättegoda! Ja lite som svenska smakar dom. Tyvärr kunde jag inte få tag på dom just i år men brukar köpa dom när jag kan. Ha en trevlig söndag!

   1. Ja det är det! De jag fick ”nöja mig med” i år kom från Skottland, så inte illa, men ju närmare odlat desto bättre oftast 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.