Påsken och våren

Den här påskhelgen passerade ganska obemärkt förbi. Men vi firade ju lite påsk förra helgen, när de stora barnen var här. De var här i 3 veckor denna omgången, vi utökar tiden nu pga rådande omständigheter. Nu ska de vara hos sin pappa i 2 veckor tror jag det blir. Det var jättejobbigt när de åkt i torsdags efter de 3 veckorna. Hemskt jobbig kväll.

Paul har varit ganska upptagen med arbete på gården i förberedelse för lammningen som börjar snart. Idag fick han och jag en chans att få lite jobb gjort tillsammans så vi började rensa i växthuset. Vi måste göra i ordningen den nu och börja så alla grönsaker och kryddor. Sedan tittade vi också runt vårt eget hus, vi måste göra i ordning på utsidan…tycker jag. Paul har ju stora planer med en utbyggnad (uterum) vilket vore toppen. Men jag skulle också vilja göra iordning alla provisoriska installationer vi har och få lite fint inför sommaren. Även om det känns väldigt långt borta idag med 4-5 grader ”varmt”… Hur var eran påskhelg? Har ni haft vackert väder?

Jag har en svensk vän här på Shetland som är otroligt duktig på allt hon gör, bland annat har hon forskat mycket i språket som talas här. Hon lever just nu på en gård här, hon stickar och en massa massa andra saker! Nu har hon gjort ett par youtube videos som hon visade mig och som jag tänkte ni säkert vill se. Kolla in dem! De är så bra och vackra och toppen om man är intresserad av Shetland! Här kommer den första:

Hoppas ni tycker om den! Förresten läste jag just att Wool Week här på Shetland är inställd i år, den hålls ju någonstans månadsskiftet september/oktober, så jag blev lite dyster av de nyheterna. Jag har ju en stuga jag hyr ut till turister på somrarna och även om jag tänkt ett tag att jag kanske inte får några gäster i år så blev jag ändå lite ledsen av nyheterna att säsongens sista stora event nu faktiskt ställts in…

You may also like

4 kommentarer

 1. Hoppas du inte tycker att jag saknar finkänsla, när jag frågar dig: pendlar barnen mellan Sverige och Shetland? Om de gör det, hur fungerar det rent praktiskt nu i Coronatider?

  Jag och min fru befinner oss i frivillig karantän sedan några veckor. Vi får hjälp med mat- och medicininköp. Men nog hade jag hellre vandrat över ert vackra landskap, funderande och mediterande.

  Jag vill säga det igen: din blogg, inte minst bilderna, är mycket inspirerande för en äldre skånepåg. Tack ska du ha!

  1. Hej, nej det gör de inte. De bor bara på Shetland. Växelvis mellan sin pappa och mig. Det går inte att resa härifrån just nu alls, såvida du inte har mycket speciella skäl. Så tack och lov behöver vi inte fundera på det gällande barnen iallafall. Så bra att ni isolerar er. Ja, vi är lyckligt lottade som bor så här. Verkligen något att vara tacksam över, speciellt i den här situationen. Ta hand om er!

 2. Tack för ditt svar. Jag anade att det var och är så.
  Vi har Landön vid Östersjöns kust, dit vi far varje dag för att fika och vandra en stund, men annars är det hemkarantän som gäller.
  Men det går ju bra när man har böcker och filmer för de långa kvällarna.
  Njut ert ö-liv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.