Corona på Shetland

Igår fick vi via sociala medier och skvaller höra att flera på Shetland sitter isolerade i sina hem pga corona-viruset. Men än så länge var allt rykten och det är ju bara jobbigt. Vid två tiden gick media ut med att vi har 2 bekräftade fall av Corona på Shetland. De skrev att det var ett gift par som nyligen återvänt från en semester i Norra Italien som var smittade. De hade dock gått till jobbet som vanligt när de kom hem och därmed arbetat nära ett antal andra personer på arkitektfirman de driver. De personerna sitter i självvald isolering i sina hem nu. Det gifta paret som är smittade gör såklart detsamma.

Innan notisen i tidningen visste jag, som inte pratar med speciellt många människor, namnet på det smittade paret (och känner sedan tidigare till vilken firma de driver). Det är Shetland det. Alla vet allt. Vare sig man vill eller inte. Min tanke igår var att jag inte hade velat vara den som tog smittan till Shetland…

You may also like

2 kommentarer

  1. Oj, har till och med ni fått det, det trodde jag inte. Inte alls bra det här och tänk vad jobbigt för de drabbade och hela samhällen plus vad det kostar pengar. Hoppas att det vänder inom en snar framtid!

    1. Inte jag heller för inte så länge sen! Nu när det kommit känns det som att det blir svårt att komma undan det. Hoppas verkligen det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.