Att sova ute i stormen

Sa jag att det blåste igår? Det var bara lite ”frisk vind” jämfört med hur det är idag… Just nu blåser det ca 25 m/s och Maximilian ligger ute och sover som bäst i barnvagnen. (Jo, ni kan vara lugna, jag har full koll. Den står i bästa lä-läget, säkerheten är väl genomgången osv. osv.) Han sover alltid utomhus på dagtid och bor man här så får man hitta metoder för det mesta för att klara av väderförhållandena. Paul som arbetar utomhus och bygger hus avbryter inte pga väder. Här måste man vara en viking 😉

Vi hade en god alla hjärtansdag-middag igår kväll. Det blev Caviar (från lax, det närmsta löjrom jag kunde komma, smakmässigt), friterad bläckfisk med chili och ingefära och lakritspannacotta med hallonspegel. Och rosa bubbel såklart.

Eftersom det är lördag har vi varit mer nere på gården idag. Maximilian hälsade på fåren och lekte i bland fodret.

You may also like

6 kommentarer

 1. Såg bilderna på ”lek hos fåren” på insta också och tyckte det såg mysigt ut! Hoppas stormen blåst förbi och inte lämnat några skador.

  Lä-läget!
  Jag brukar berätta för folk här i Portugal att mina barn alltid sov middag ute i vagnen även om det snöade. Galet, tycker de! Det låter ju galet, men är sunt!

  1. Ja jag är övertygad om att det är jättebra för deras hälsa! Och mina sover så mycket bättre ute i vagnen, win win. Bara man bor så att man har möjlighet så är det fantastiskt. Älskar att se vagnen stå ute i snön, blir ju ändå mysigare ?. Många kanske tror de skulle frysa men i Sverige har vi ju så bra kläder och åkpåsar och vind- och regnskydd så att det verkligen inte blir för kallt. Snarare perfekt.

 2. Flera vackra bilder från de senaste inläggen! Blåsten måste vara jobbig men häftigt att sonen sover ute i alla fall. Lilla hunden såg för ynklig ut efter er promenad… Har ni vallhundar som hjälper till med fåren (för jag antar att den lilla vita inte är en)?

  1. Ja vi har 2 border collies ? Enzo (den lille vita) gör så gott han kan ? men nej han har inte samma schema som de andra. Blåsten är ofta jobbig. Bara mysigt när man kan sitta inne på kvällen framför brasan.

 3. Vad kul med så många hundar!Vallande hundar är så häftigt att se. Verkligen duktiga och ett sådant samspel mellan människa och hund. Att mysa med en liten ”gosehund” som Enzo är inte heller så dumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.