På höstlovet

När det är höstlov ska man ju ta en skogspromenad eller två.. Här i Aith har vi ju Michael’s Wood, som ett par började plantera efter att de förlorat sin son. Det var många år sedan.. så här ser den ut nu. Annars har vi ju inte skog på Shetland. Detta är vår skog. Den är så fin med grusgångar, ordvitsar på skyltar, dinosauriestatyer, nallebjörnspicknick och bilbana längs med vägen. Kul för barnen. Jag tycker bäst om att vara här på hösten, för det är ett av få ställen här på Shetland där jag kan få positiva höstkänslor. Svårt att känna ”höst” på ett positivt sätt utan höstlöv, helst i kombination med sol. Höstdepp däremot, det är ju lättare. Dimma, regn, kallt, blåsigt… Det är det ingen brist på här.

Vi har karvat vår halloweenpumpa. Skolan börjar ju dagen innan halloween. Edith tog vara på några pumpa kärnor som hon sådde i växthuset idag, resten tog jag och ska rosta till fredagsmyset.

Nu i oktober slaktas de får och lamm som vi fyller frysen med för resten av året. Det är klart nu och frysen i garaget är knökfull då jag bad om mer i år än tidigare år eftersom vårt tog slut redan i våras. Det är bara reestit mutton, det torkade fårköttet, som inte är klart än eftersom det ska saltas och torkas nu. Det är så gott! När det är klart ska jag be svärmor komma upp och visa mig hur hon gör sin soppa.

Potatisen kommer nog inte upp det här höstlovet, det är för blött den här veckan. Jag tror att vår gård är den enda i Aith som fortfarande odlar egen potatis.

You may also like

5 kommentarer

  1. Att ha möjlighet att odla egen potatis är ”lyx”! Ingen potatis smakar så gott som den man själv odlat. Tack för att du delar med dej av ditt vardagsliv på Shetlandsponny!

  2. Potatis som man odlar själv smakar bäst! Tack för att skriver om ditt vardagsliv på Shetland!

    Så intressant!

    1. Ja den gör ju det! Tack för att du läser och tack för att du skrev, det är så kul att veta vem som läser det jag skriver.

  3. Vackra bilder, som vanligt! Jag förstår att du söker dig till ”skogen” emellanåt och särskilt på hösten ??? Vad skönt att ni har ert kött i frysen nu och snart har ni er potatis i källaren också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.