Sommaren är över…

…eller? Jag tror många av er har fått sommarvärmen tillbaka iofs.

Jag vaknade i morse, efter en välbehövlig sovmorgon, och kände mig lite lite bättre. Hoppas det vänder nu. Jag blev sjuk innan vi åkte till Sverige, var helt kass hela tiden vi var där och så har det fortsatt… över 3 veckor nu. Vi kom till Sverige, fixade ytterst lite i stugan (renoveringsobjektet), sen kom barnen och vi hälsade på min syster i Mellbystrand ett par dagar och sen hade vi hyrt en båt för en vecka. Det var en utmaning med 3 barn, men kanske mest för att jag hade influensa och Paul var inte heller helt frisk. Höjdpunkten på den resan var Gullholmen och Härmanö. Vi stannade där lite extra för att vi tyckte om det så mycket. Ett så fantastiskt litet paradis. Där fanns dessutom allt vi behövde och lite till. Vädret var sådär, men barnen badade en del.

Gullholmen

Vidar har börjat i första klass; primary 1. Han tar det relativt coolt. Men det är mycket som snurrar i huvudet nu. Jag har pratat med hans lärare varje dag och även den nya rektorn för hela skolan som gjort sig väldigt synlig och tillgänglig denna första tid. Jag är mycket mer nervös över Vidars skolstart än jag var för Ediths, eftersom han inte kommunicerar på samma sätt. Jag tror vi alla är lite extra trötta efter dessa första dagar.

You may also like

4 kommentarer

 1. Sommaren är kvar ett tag till men i dag känns det att hösten är på antågande med blåst och lite regnskurar. Det är fint med de olika årstiderna tycker jag. Värme är inte min grej…
  Det kommer säkert att ordna sig med sonens skolgång. Han ser så förväntansfull ut och med glittrande ögon. Som mamma är man alltid lite orolig ;). Lycka till!

 2. Hej! Jag vill bara skriva och tacka dig för din fantastiska blogg. Det är så roligt att se alla fantastiska bilder från Shetlandsöarna. Du lägger ut så många fina bilder!!Jätteroligt att du skriver om era utflykter till olika platser – bra tips när jag en vacker dag återvänder till Shetlandsöarna. (När – inte om. 🙂 ) Det är många ställen jag blir sugen på att se tack vare din blogg. Och en del jag sett under min förra resa. (Jag var på Shetland sommaren 2018.) Jättekul också att du skriver lite om typiska shetländska maträtter. Överhuvudtaget – spännande att läsa om vardagen på Shetlandsöarna.

  Någonstans skriver du att Shetland om du förstått saken rätt – som du formulerar dig – är något av ett Mecka för garnentusiaster. Ja, det är verkligen något av ett understatement. 🙂 Om allt går enligt planerna tänker jag åka på Shetland wool week hösten 2020. För skojs skull gick jag in och kollade boenden redan nu. Jättemycket som redan är fullbokat de datumen! Så jag har faktiskt redan nu bokat boende till september 2020. Helt galet. Till wool week i år tror jag inte det finns en sängplats att uppbringa.

  Och som sticknörd tycker jag förstås det är extra kul att se bilder om fårskötsel. Vad gör ni med ullen? Säljer till Jamieson&Smith?

  Så – tusen tack för en bra blogg! Hoppas du orkar hålla liv i den trots att du har mycket omkring dig!

  1. Hej! Åh tack så mycket för din fina kommentar! Och förlåt för sent svar. Jo jag har ju mycket omkring mig och är väldigt känslig när det blir för mycket numera, men jag vill verkligen fortsätta med bloggen även om det blir lite oregelbundet. Så kul att höra att du tycker om Shetland och att du varit här 🙂 Ja nu är det snart dags för wool week igen 🙂 Jag vet inte om det är dem vi säljer ullen till, ”the woolbrokers” säger svärmor att vi säljer till. Hade nyligen lite besök av stickentusiaster från Sverige och en av dem som spinner fick med sig lite ull hem härifrån gården, så om du är intresserad av det eller av får i allmänhet får du titta förbi vet ja 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.