Rekordlångt besök hos frisören och Shetländska fårskinn

Hej igen, Hoppas ni mår bra. Sen mitt senaste inlägg har jag fyllt år, haft en fartfylld vecka med barnen, och nu de senaste dagarna; utan dom. Mått lite sämre emellanåt men också mycket bättre däremellan…

I helgen har jag börjat lära mig lite smått om hur man bereder fårskinn. Vi lär oss tillsammans här på gården kan man säga, med Pauls föräldrar. Ingen här har gjort det på 35 år men jag ville gärna ha ett par fårfällar till Maximilian så nu har vi påbörjat ett antal och vi får se om de blir bra.

Idag har varit en grå, lite tyngre måndag. Förmiddagen passerade och jag och Maximilian började vår vecka med en eftermiddag på frisörsalongen. Maximilians guldiga, rödlätta hår är perfekt men mitt behövde en uppfräschning. Jag tror det tog rekordlång tid idag, älskar min frisör men hon kan konsten att dra ut på tiden. Det slutade med att hon hade 4 kunder inne i salongen samtidigt och fick ta hjälp av sina två kollegor. 4 timmar och 40 minuter senare kunde Maximilian (som var så duktig) och jag (med mitt fina hår) åka hem.

Förra veckan var en bra vecka för Vidar, dagarna på nursery gick bra och ett besök hos talpedagogen gick alldeles strålande, stora framsteg!

You may also like

2 kommentarer

  1. Grattis i efterskott på födelsedagen ?
    Vad spännande att ni försöker er på att bereda fårskinnen! Hoppas att ni blir nöjda med resultatet! En av mina systrar och hennes sambo har får, men de skickar iväg skinnen för beredning.
    Jag måste säga att Maximilian är en gosse med stort tålamod, som klarade av att vänta så länge på sin mamma hos frissan!
    Här har vi haft en riktigt fin vårdag idag och vi drack förmiddagskaffe på altanen för första gången i år. Härligt ?☀️

    1. Det låter underbart med kaffe på altanen, då är det vår! Ja vi får se hur de blir… Jag tycker det lockar att göra det själv, om det blir bra dvs… Mycket mycket tålmodig var han ❤️ Ha det bra och hälsa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.