Efter stormen

Igår var det en typiskt stormig Shetlands-vinterdag. Mörk och regnig med hårda vindar. Barnen trodde de skulle blåsa bort och det gäller att inte släppa taget om bildörren, efter fighten att överhuvudtaget få öppnat den. Bilen gungade rejält på vägen på väg till och från skolan.

Idag vaknade vi upp till en så mycket lugnare dag, skönt! (Även om vinden tilltagit igen nu framåt kvällen). Vidar klädde sig i tomteluva (nya favoritmössan) för att åka till Nursery och vi hade ett möte först på morgonen, han och jag, med talpedagogen. Henne träffade vi innan Vidar började på Nursery men jag bad nyligen om ett nytt möte så att vi kan se om Vidar behöver ytterligare stöd inför skolstarten till hösten. Hon ska fortsätta träffa oss för vi har lite att jobba med, kom vi fram till efter dagens möte. Vi ska också träffa en ”Pre-school home visiting teacher” snart som eventuellt också kommer kunna ge Vidar extra stöd och undervisning i språket inför skolan.

Efter mötet gick Vidar till Nursery och hans bästa vän George hade kommit, vilket fick Vidar att skina upp och glömma bort mig på sekunden. Oftast kommer Vidar före George men lärarna har berättat hur lycklig Vidar blir när George kommer. Sedan är de oskiljaktiga tills George blir hämtad. Vilken lycka att ha en sån vän.

Jag åkte till Lerwick när mötet var över och barnen lämnade. Där hämtade jag upp mina matvaror på Tesco och träffade Paul för en kaffe på Fjarå med den här vackra utsikten.

Så tacksam att stormen lättat.

 

You may also like

4 kommentarer

  1. Här på svenska västkusten har det också blåst rejält och regnat de senaste två dagarna och det är likadant fortfarande. Vi är tacksamma att nederbörden inte kommer som snö…Jag är ledig från jobbet och har passat på att ta fram ljusstakar, stjärnor och julgardiner. Gunnar ska sätta upp utebelysningen på altanen när det har slutat blåsa. Vi får se när det blir. I dag ska vi i alla fall åka till Skara och hälsa på min styvmamma Eva. Hon blir alltid så glad när hon får besök.

    1. Så mysigt med adventspynt! Det behövs i sånt oväder! Jag har hunnit plocka fram några ljusstakar och stjärnor men hoppas hinna ta fram lite mer pynt i eftermiddag. Kör försiktigt och hoppas ni får en mysig dag i Skara ❤️

  2. Ja här är också mörkt regnigt blåsigt men nu får man tända adventsljusen mysigt. Så härligt med en riktig go kompis Vidar . Många adventskramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.