Tvättstuga vs garage

Tvättstugan är under renovering nu. Köket låg före på min prioritetslista men av praktiska skäl blir det tvättstuga först och det är inte så dumt. Den var ganska hemsk faktiskt. Jag visade den för min vän, Liselott, för första gången nyligen och hennes reaktion gav mig bekräftelse på att jag inte överdrev: ”Oj…..men åh…..oj…. är det här din tvättstuga? Oj… Är det där din enda tvättmaskin? Den är inte enbart för leriga arbetskläder? Åh…..”. Några skåp och bänkskivor har levererats från Ikea i Edinburgh och klinker till golvet levererades häromdagen. Från en smutsig och mycket liten vrå, med endast tvättmaskin, som kunde nås från garaget, ska det nu bli en extrastor (och ren!) tvättstuga med mycket förvaring, diskho (såklart) och plats för arbetskläder, regnkläder, stövlar… med mera… Det innebar en liten kompromiss; att garaget, som var ett normalstort enbilsgarage, fick minskas med hälften. Men, nu kommer istället tvättstugan kunna nås direkt från huset, och man ska kunna trippa ut där i sina nya vita strumpor utan problem…

Idag har jag fått väldigt lite gjort. Vidar vaknade inatt och var lite orolig och sedan somnade ingen av oss två om på många timmar, så det blev väldigt lite sömn. På fredag måste jag flyga ner till Aberdeen för ett ultraljud, som jag försökte förtränga in i det sista och hoppades på att slippa. Men vid senaste ultraljudet på sjukhuset i Lerwick (då jag förresten storgrät ute på parkeringsplatsen efteråt, pga den information jag fick av läkaren om ”worst-case scenario” för slutet av min graviditet beroende på vad ultraljudet i Aberdeen visar, och sen grät en timme i bilen innan jag kunde köra hem) bestämdes det att jag måste åka igen, jag var där för bara några veckor sedan. Nu verkar det som att det ska bli rejäl storm på fredag, flygbolaget varnar och erbjuder ombokning av biljetter, så jag får se om jag kommer dit. Förmodligen är det klokast att ta med tandborsten och rena underkläder också, om jag kommer ner och stormen hindrar flygen tillbaka.

You may also like

6 kommentarer

  1. Kul att renovera och få det som man vill!
    Varför sa läkaren ”worst-case scenario”, vad är det som är fel med graviditet eller barnet?

  2. Det är inget fel med barnet, det är bara moderkakans placering de är oroliga över i kombination med sina resurser här uppe. Men de har inte heller kompetens nog att bedöma läget, det får läkare i Aberdeen göra. Exakt vad jag blev så upprörd över kan jag berätta om i ett annat inlägg.

  3. Läkare är duktiga nuförtiden och tejpar man snittet längre än man tycker att man behöver, upp emot ett halvår så blir ärret knappt synligt. Ta hand om dig och din familj!

  4. Ja, jag är inte alls orolig för kejsarsnitt. Har genomgått snitt och vanlig förlossning. Läkarna är duktiga ja, säkert bättre i Sverige än här, då barnmorskan blev så glad av att se mitt nästan osynliga ärr att hon var tvungen att visa sin kollega 🙂 Nej min oro gällde något annat. Får se om jag kommer ner till Aberdeen imorgon nu i stormen. Tack för omtanken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.