Shetland har en egen plats i hjärtat

Det finns ett väldigt gammalt, men väldigt fint litet hotell här alldeles nära oss, strax efter bron till fastlandet från Muckle Roe, i Busta.  Där har vi ätit middag några gånger. För några veckor sedan gick jag dit med en vän, hon visade mig deras mysiga tea room och där spenderade vi en stund av eftermiddagen.

Vi pratade om allt möjligt i det där rummet, som vi hade helt för oss själva. Vi pratade om jobb, livet på Shetland, livet där man kommer ifrån, om var man vill vara, var man ”hör hemma”. För- och nackdelar med Shetland. Vännen jag var där med, kommer inte heller härifrån, och just nu är hennes liv i stor förändring efter en separation, vilket gjorde de här samtalsämnena mer naturliga just då. Vad vi än säger, eller kommer fram till, så är Shetland en plats som får en egen plats i ens hjärta. En plats som inte är lätt att lämna, om man nu skulle bestämma sig för att göra det. Man blir så ”hemma” här, man lär känna så många människor och så många platser på ett alldeles speciellt sätt. Ibland kan det kännas jobbigt att det är så, men ibland bara väldigt bra. 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.