Sånt man gör för första gången

Idag värmer solen, vattnet ligger spegelblankt och vi har fått lite snö som ligger sådär vackert över kullarna. I fredags var Vidar själv på Nursery för första gången och han var hur glad som helst. Kanske hjälpte det att det var fredag? På fredagar får man popcorn på Nursery. Att flytta utomands, eller flytta till en plats som är annorlunda mot den man kommer ifrån, gör att man får uppleva så mycket man aldrig upplevt förut, uppleva saker för första gången – och det är bra. Att Vidar får börja förskolan för första gången, på Shetland, känns bra. Jag vet att han kommer få det bra där. Jag tror inte att jag hade fått uppleva att vara med på en gård när det är lamning, om jag inte flyttat till Shetland. Innan jag kom hit hade jag aldrig tänt en braskamin (ja, det är sant), inte kört på många single-track vägar, aldrig kokat levande humrar och krabbor, aldrig sett späckhuggare eller uttrar i verkligheten, aldrig upplevt norrsken. Jag hade heller aldrig haft möss inomhus, men det är ju mindre trevligt att tänka på 😉 Häromdagen fick jag troligtvis ett jobb också! Som inte är ett tillfälligt, vikariat, eller timanställning. Det blir isåfall första gången. Mer om det när jag fått och läst igenom papprena och ev. skrivit under.

För första gången på Shetland har jag ätit ankägg, titta så vackert…pastellgrönt?…

Den här helgen är jag ledig, vi spenderar så mycket tid ute i solen som vi kan, utan några planer alls. De är de bästa helgerna, tycker jag.

You may also like

4 kommentarer

  1. Verkligen fint ni bor!
    Det är inte alltid lätt för varken barn eller vuxna att byta miljö, språk, traditioner m m. Men som du säjer, tror jag att han får det jättebra på Nursery. Lycka till med ditt jobb!
    Ha en skön helg!

  2. Hej Jessica! Hittade din blogg då jag tittar efter jobb och info om att flytta till Shetland… vilket inspirerande fynd! Är det svårt att hitta arbete, bostad?
    Tack för alla fina bilder och inspiration, lycka till med köket!

    1. Hej Anette! Kul att du hittat hit! Kort svar: Nej! Just nu är det mindre svårt att hitta bostad. När jag flyttade hit var det högtryck då oljeterminalen hade ca 6000 gästarbetare häruppe (Du kan tänka dig!) men sådan är inte situationen nu så det är något lättare. Jobb finns, till alla, men det beror ju på om du är kräsen eller ”smal” i vad du letar efter såklart. Jag pratar gärna mer om det här med dig:) Hör av dig! Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.