Välja namn till sitt hus

Nu finns det ännu ett hus på Muckle Roe, som ”den där svenska familjen” byggt. Alla hus på Muckle Roe har ett namn, som sin adress, istället för gata och nummer. Det är den som registrerar huset som väljer namnet. Man väljer kanske sitt husnamn efter stället där det står, namnet på stället eller en beskrivning av omgivningen. Eller så väljer man något helt annat, ett vackert namn, eller gör om sitt eget namn till ett husnamn. 
Vi kom överens om att vårt hus skulle ha ett svenskt namn. Först ”letade” vi i omgivningen efter ledtrådar till ett namn. Men under byggets gång växte nog ett namn fram, eller slank ur någons mun på skoj och vi snappade upp det. Så här har ni det: ”Vita Huset” på Muckle Roe 😉
Gott Nytt År!

You may also like

10 kommentarer

  1. Vad trevligt med ett namn istället för ett nummer! Vår husbåt heter ju "Freedom". Vi har visserligen en gatuadress, men alla båtarna här har samma gatuadress så det säger inte så mycket. Gott Nytt år!

  2. Hej
    Visst är det spännande att flytta utomlands – särskilt med barn!
    Jag har skrivit en barnbok (6-9 år ungefär) som handlar om en svensk tjej (= min dotter) som flyttar till ett annat land.
    Boken heter "Ofta tänker jag på Terek"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.