Landet utan mobiltäckning

Tänk så fort man vänjer sig vid modern teknologi, och tar den för givet. Innan vi flyttade hit brukade jag konstant ”ute på stan” googla fram information, läsa mejl etc. Sen kom vi hit och jag insåg att det oftast inte gick att få 3G, och att man väldigt ofta inte hade någon mobilsignal överhuvudtaget. Så att kunna googla något ”ute på stan” har jag vant mig av mig vid för länge sedan. Att ofta inte kunna ringa ett samtal när man är någonstans har jag också vant mig vid. Ibland känns det lite otryggt, att veta att man inte kan ringa om det händer något. Ibland är det väldigt opraktiskt. Som till exempel när jag jobbar, och ska hitta till nya hus i byar där jag aldrig varit förut. Shetland är ju inte så stort och jag tror att jag ändå varit på ”de flesta ställen”, men häromdagen skulle jag hitta till ett helt nytt ställe. Tidsbegränsad är man också. Jag hade fått en vag beskrivning av en kollega: ”fortsätt köra, i en evighet..bara fortsätt köra..tills du kommer till en skylt som säger..”

Det är vid sådana tillfällen som jag uppskattar det vackra här på Shetland lite extra.. när jag får se nya ställen för första gången och är ute och kör ensam…

Tillslut, efter att först ha vänt fastän jag var på rätt väg.. och träffat ett par hjälpsamma fiskare som visste direkt vilket hus jag skulle till efter att de frågat efter namnet på personen, så såg jag den där skylten. Jag har vant mig vid att fråga någon, om jag inte hittar, för alla är hjälpsamma här.. och jag brukar börja med att säga namnet eller numret på huset jag ska till, adressen, men de vill alltid veta namnet på personen, för då vet de exakt, nästan alltid, var den personen bor.

Jag kom tillslut fram till huset, som låg vid vägens ände, vid en liten pir. Det var så fint. Jag är glad att jag får se alla dessa vackra platser när jag jobbar..

You may also like

6 kommentarer

  1. FREEDOMtravel: Ja..jag vet vad du menar..för man är så van. Men ibland kan det få mig att känna mig lite "fri", man kan skylla på "no signal" ibland…vilket inte är så dumt alla gånger 😉 Det kan man knappast göra i Göteborg eller Stockholm tex 😉 Vi är så vana vid att alltid kunna bli nådda och alltid kunna nå andra, men här blir mycket annorlunda pga att man inte kan ta det för givet.

  2. Kanske just därför? ? fast "ensligt" är det egentligen inte. En kvinna från nya zeeland som bor här sa en gång: "it is a very warm place to live, even though it's freezing". Vi flyttade hit för ett lugnare och tryggare liv. En väldigt bra plats för barn att växa upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.