Det här med jobb..

Ja, det här med jobb har jag funderat på ett tag… I ganska många år, i Sverige också. Studerat mycket, tagit hand om barnen, jobbat litegrann inom vården, som florist för en massa år sedan, lite som massageterapeut.. Så flyttar jag till Shetland (efter ett års studeuppehåll från universitetet pga mammaledighet) vilket inte gör den saken lättare. Barnomsorg är dyrt och ganska svårt att få faktiskt, för många mammor lönar det sig inte att arbeta om man inte har släkt/vänner som passar barnen. Här får vi jobba om vartannat, jag och maken, om det ska löna sig. Barnomsorg är inte aktuellt för oss. Efter att ha varit timvikarie på äldreboendet i några månader började jag nyligen även i ”hemtjänsten” – eller care at home, som det heter här. Det gillar jag! Och vyerna när man kör runt kan man inte klaga på! Så efter att först velat börja som timvikarie på äldreboendet (ville inte binda upp mig där…) så har jag nu varit på chefen om ett kontrakt i hemtjänsten, så det fick jag idag!

Jag vet att jag kommer lära mig mycket av alla de här äldre människorna jag besöker, både om livet här, ”språket”, vad som händer, vad det pratas om just nu… Jag har redan sett en del.. Livsöden, livsval och hur en del människor bor… Det kan vara ganska ”otäckt” på sina ställen, det kan också vara bara ”knäppt”, som att varför har man diskhon i ett rum, men spisen och skafferi i ett annat rum – i andra änden av huset?

You may also like

7 kommentarer

  1. Det där med jobb ja…knepig nöt att knäcka när barnomsorg inte är självklar. Här i Tyskland är det nog lättare än i UK men ändå betydligt knepigare än Sverige där det typ är en mänsklig rättighet att få barnomsorg. Kul att höra att det går bra att jobba för dig! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.