Barnkalas för vikingar!

Ett av barnkalasen Edith var bjuden till den här helgen var nu i eftermiddag i Brae hemma hos en klasskompis. Det var ett ”up helly aa”-tema kalas. Brae’s Up Helly Aa – vikingafestival, närmar sig (18 Mars) och pappan till födelsedagsbarnet ska med all trolighet delta där och var väldigt entusiastisk över den här ”mini varianten” han nu höll för sin son (ja, jag håller inte reda på exakt vilka som ska delta, men han har odlat skägg och verkar passa in bra så jag är ganska säker) :). Edith tyckte hur som helst att detta var ett toppenparty! Grymt.

Alla barnen på kalaset fick tillverka varsin vikinga hjälm, sköld och yxa, som de sedan bar under processionen och den efterföljande traditionella antändningen av vikingabåten.
Den första delen av dagen idag hade vi jättefint väder, det vände tyvärr till kvällens kalas, men jag hann ta mig en härlig power walk när Vidar sov och sen hann jag med lite yoga också. Bra dag!

You may also like

Inga kommentarer

  1. Coolt! Jag har en groende plan om att vi ska åka till Shetland sommaren 2018 men en vikingafestival i mars låter väldigt spännande 🙂 Sommaren känns dock aningen mer lockande vädermässigt 😉
    /Linnea

  2. Åh, ja det är svårt! Ni kanske får ta 1 år här 😉 ? För i januari är ju den "stora" vikingafestivalen i huvudstaden! Och sen kör de mindre varianter mellan januari och mars på mindre orter. Dock är ju Shetland så fantastiskt på sommaren så då får man ju ut mest av Shetland ändå… Ser fram emot det här ev besöket! 🙂 Hör av dig om du kommer längre i planerna 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.