Söndagsmiddag i Hillswick

Den här ruffsiga lille godingen intog söndagsmiddag på St Magnus Bay Hotel i Hillswick idag (Jag har inte känt att jag kan skiljas från de där långa hårtussarna riktigt ännu, men snart ska jag klippa liiite…). 


Hotellet är en norsk byggnad från början, ett över 100 år gammal trähus. Hillswick ligger norrut från Brae, på väg upp mot Eshaness. Vi åt klassisk söndagsmiddag; Sunday carvery. Stek (flera olika sorters kött), kokta grönsaker, ugnsrostad potatis, gravy m.m

Edith har varit på söndagsskola idag, och nu när vi kom hem gjorde hon sina tre läxor, som de alltid får över helgen. Under veckan har de en eller två läxor varje dag.  I veckan som kommer, på tisdag, är det den stora vikingafestivalen Up Helly Aa i Lerwick, och dagen efter är en public holiday, så hon är ledig från skolan på onsdag. Det är en stor parad på kvällen i Lerwick, 1000 utklädda män och sedan bränner de en stor vikingabåt på slutet. Det pågår till viss del under dagen också, vad jag förstår, och sedan är det dans natten lång också om man vill. Paraden mm kommer gå att se live på nätet. Vi har aldrig varit på Shetland under Up Helly Aa tidigare, det kommer också vara Up Helly Aa i Brae (och på andra orter runtom på Shetland, vid olika tillfällen) i mars. http://www.uphellyaa.org/

You may also like

Inga kommentarer

  1. Det är ju dock så att det hittats mycket vikingafynd här. Så vikingarna har gjort stora avtryck här, och lämnat sina gener efter sig 🙂 så man är stolt och tycker det är kul, här uppe. De flesta känner sig mer som skandinaver än britter.

  2. Genforskning visar att 60% av befolkningen här härstammar från vikingar. Då har det uppblandats med inflyttande de sista århundraderna så för 1000 år sen var det nog nästan bara vikingar här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.