Födelsedag

Vi har haft två vackra, stilla men kalla dagar med solsken, på Shetland. Tvätten har torkat ute i solen, det är bra! Vidar fyller 2 år idag, så vi har firat honom här hemma med pannkaksfrukost, glasstårta på eftermiddagen, presenter från oss och från Sverige, och så några Skypesamtal från Sverige. Jag tror han har haft en bra födelsedag. Edith och jag åkte iväg på ett födelsedagskalas som hon var bjuden på, i Brae, medan Vidar sov middag. Kalaset hölls i simhallens lokaler, där fanns hoppborg och sedan dukades det fram en stor partybuffé till barnen. Tårtan skars, i vanlig ordning, upp och lades ner i godispåsen (som innehåller mer saker än godis, och ju kallas party bag istället). 

Tidigare i veckan var jag och maken i Lerwick och pratade kök och badrum med en av bygghandlarna i stan, vi väntar på offerter från dem. Samma dag fick vi ett email från juristen som, för vår räkning, sköter tomtköpet, där hon skrev att vi inte alls kan börja bygga som planerat pga att köpet inte kommer hinna gå igenom och att det kommer dröja många månader än innan det är klart. Det där kommer vi inte låta hindra oss dock, Jim ringde ett telefonsamtal som klargjorde att vi visst kan börja, med risken att säljaren av tomten skulle ångra sig. Det här tomtköpet har ju pågått i ett år nu. Sen finns det risk att det ändå blir förseningar pga att vi inte fått in den sista ansökan om bygglov ännu, men vi hoppas fortfarande att det kan starta i mars. 

Pannkaksfrukost
Födelsedagsbarnet med en av sina presenter

You may also like

Inga kommentarer

  1. Ja, alla gör så (förutom vi då..). Jag tror att det beror på att de har så mycket mat, kakor och godis på buffén, så för att alla ska få smaka på tårtan skickar de med en bit hem. Jag tyckte det var jättekonstigt första gången jag såg det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.