Halsfluss och norrsken

Idag ringde jag till vårdcentralen för att fråga om de skriver ut hostmedicin (riktig, med morfin gärna). Jag berättade att jag, Vidar och Edith hostar hela nätterna, snorar, har ont i halsen och har haft feber. Doktorn tyckte att vi skulle komma dit för en snabbkoll klockan tre. Vidar låg och sov när jag ringde dit, han sov från klockan 21 igår och vaknade inte på riktigt förrän klockan 14 idag! Han hade feber när han vaknade och hade hostat upp eller kräkts upp nåt gul-grönt.. Det visade sig att Edith har halsfluss och eftersom Vidar såg ut som han gjorde och med symptomen han har så fick han och Edith antibiotika. Men någon hostmedicin med morfin får man inte här i UK längre, eftersom vissa föräldrar missbrukat den sövande effekten av det.. Det var ju tråkigt..

Idag har maken hämtat vår bil, inte klar dock, en lampa saknas fortfarande. Men nu har vi en speedometer som visar både miles per hour (som de ju mäter i här) och km per timme.

Jag har sett norrskenet ikväll iallafall! Inte så starkt men ändå. Edith är ganska intresserad av rymden och stjärnorna och häromkvällen såg hon karlavagnen när vi kom hem i mörkret och hon blev så glad och stolt. Klicka Här så kan ni se några jättevackra bilder på norrskenet här ifrån Shetland. Från mig får ni nöja er med den här, dagens bild:
You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.