Hos doktorn del 2 och Bonfire Night

Det här fotot är inte tagit idag, det var en vacker kväll i oktober. Idag är det 5 November och, förutom min pappas födelsedag (Grattis!), är det Bonfire Night här. Guy Fawkes avbild bränns på en brasa och efteråt skjuts det fyrverkerier. Detta pga att han försökte mörda Jakob I av England genom att spränga det engelska överhuset i Westministerpalatset 1605. Det kommer vara en brasa i Brae bland annat, vi går inte dit i år eftersom det är ganska sent (skola imorgon) och dessutom dåligt väder. Det har varit mulet och regnigt hela dagen. Här på Muckle Roe har de brasan och fyrverkerierna samtidigt som Halloweenfesten dessutom, så Edith var ju med på det i lördags. 
För att återgå till det här läkarbesöket igår. En sak som jag tyckte var märklig, det var ju att doktorn inte bad mig ta av mig kläderna, inte ens dra upp tröjan. Jag kom ju dit för ”klåda över hela kroppen”, och han lyssnade på mina lungor – utanpå kläderna. Visserligen uppkom de här utslagen och klådan på kvällen och natten, de flyttade sig utan att lämna några märken, så när jag hade min bokade tid så hade jag inga utslag, men det visste ju inte han. Han frågade inte heller. Jag vet ju hur det brukar vara när man (jag) är sjuk. Iklädd sina mjukiskläder och de sämsta underkläderna, måste ta sig ut – till vårdcentralen, och så inser man där vad man har på sig.. Visst, det ”spelar ingen roll”, men ändå, man kunde åtminstone känna sig lite ”fräsch”. Så, det tänkte jag på den här gången! Men den här doktorn ställer diagnos utan undersökning 🙂
Kanske behöver man klä av sig mer sällan här, eller hur jag ska uttrycka det.. Hos doktorn tänker jag, där klär man ju av sig för att det är nödvändigt, så att man verkligen får den hjälp man behöver (och förhoppningsvis är ingen annan i rummet), så det spelar liksom ingen roll. Men det finns andra situationer som är annorlunda här. I simhallen t.ex. det är inte alls som i Sverige. Här går man in i ett bås vid sidan om bassängen, byter om till badkläder, låser in sina saker i ett skåp och sedan duschar man av sig i duscharna som är precis vid poolen också. Dvs, man kan inte duscha naken där! Jag brukar ändå, i Sverige, inte duscha länge efteråt och tvätta håret osv. för att jag tycker det är rätt obekvämt att duscha med andra. Det vill jag göra hemma. Så jag tycker ändå det är ganska bra som det är här. Fast vissa tvättar håret och så ändå efteråt, men då kan man ju ändå inte tvätta sig helt ren, eftersom man har badkläderna på sig…

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.