Hos doktorn

Det händer inte mycket här hos oss på Muckle Roe just nu. Vidar verkar ganska kry idag, jag blir långsamt bättre. Idag testade vi något nytt dock, jag och Vidar: vi besökte ”farbror doktorn” i Brae. Jag har haft klåda med utslag som kommer och går, de senaste dygnen. Troligen nässelutslag från den här virusinfektionen jag har. Att ringa till vårdcentralen var lite annorlunda mot hemma. Det finns inget kösystem, antingen kommer man fram till receptionisten, eller också är det upptaget. Jag kom fram efter fem minuter, receptionisten är inte sjuksköterska, så när jag förklarat mitt problem sa hon att doktorn kommer ringa upp mig ”när han kommer in”. Så efter ca en halvtimme ringde doktorn, jag fick förklara mitt ärende och så fick jag en tid senare på dagen. Det var nog första gången en doktor ringde mig. 
På vårdcentralen sedan, var det lugnt. Inga doktorer eller sjuksköterskor som sprang med svettdroppar under näsan. Doktorn kom ut i receptionen, dubbelkollade sådär lite diskret att jag var jag med receptionisten och ropade: ”ok, you can come through”. Sedan under besöket småpratade han om varför vi hamnat här och om vi känner till den familjen som kommer härifrån men numera bor i Sverige.. osv. Det var ju en ny situation. Jag är van vid att alltid träffa en ny, för mig okänd, läkare när jag går till vårdcentralen. Här kommer jag nog med all trolighet möta samma. Något småprat med doktorn som inte rör själva ”sjukdomen” är jag definitivt inte van vid. Hoppas han håller reda på det här med sekretessen bara 🙂

En liten lekstund utomhus hade vi idag iallafall..

You may also like

Inga kommentarer

  1. Det är sånna här inlägg som gör det så otroligt intressant att läsa utlandssvenskars bloggar! Vanliga, vardagliga men annorlunda små upplevelser av sitt nya land. Välskrivet så läsaren känner sig med både i "telefonkön" och väntrummet 🙂
    Hälsningar Linnea i Bayern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.