Fredagsfika och Mrs Anderson

Idag bakade jag äntligen de här urgoda citronbiskvierna från Jennys Matblogg. De blev inte alls snygga – men lika goda ändå! En del ingredienser hittar jag inte här, Tesco hade inte mandelmassa så jag fick ta marsipan, vaniljsocker finns inte heller – men äkta vaniljpulver är ju alltid gott, tycker jag. Det estetiska får jag öva på, men med en livlig liten kille att springa efter samtidigt så prioriterade jag inte det just då. Det blev marsipan över så imorgon får Edith göra lite marsipanfigurer. 
Edith berättar mycket om skolan och det är så spännande att höra hur dagarna är där. Det enda jag kan jämföra med är hur det var när jag gick i ettan, för 23 år sedan. Jag vet inte hur det är nu i Sverige. Edith tycker så mycket om sin fröken, Mrs Anderson och det kan jag förstå. För mig verkar hon vara ungefär som min fröken i lågstadiet, på det sättet att hon är strukturerad, lugn, är stolt i sin yrkesroll och håller ordning.. men Mrs Anderson är mycket yngre, vilket är positivt tycker jag. Edith försöker berätta om olika system de har för vissa saker – och jag försöker hänga med i hur hon menar. Det här med att de alltid vet hur dagen ska se ut och vad som ska hända här näst, det ska jag ta mig en titt på i nästa vecka. Men hon har också berättat om systemet för de elever som missköter sig i klassrummet. Fröken sätter skylten med ens bild på, på nåt orange kort, om man missköter sig lite och på ett rött kort om man missköter sig mer. Då kanske rektorn också kommer och pratar med en. Om jag nu förstått Edith rätt så är det ungefär så det fungerar.. Rektorn är ofta med bland barnen, i deras olika undervisning, lekstunder och luncher. Det är bra tycker jag, istället för att gömma sig i ett kontor i personaldelen på skolan eller ändå värre i ett kontor ”på andra sidan stan”. 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.