Skogens Krigare

Idag gratulerar vi vår – och alla andra – Vidar på namnsdagen!
Vidar är ett fornnordiskt namn, i den nordiska mytologin är Vidar Odens son, näst starkast efter Tor. Han överlevde Ragnarök. 

Imorse när jag körde Edith till skolan fick jag ett meddelande av bilen om låg kylarnivå, så jag åkte och tankade och tänkte köpa kylarvätska samtidigt. På vägen dit funderade jag på vad det kunde heta på engelska ”cooling fluid”?.. Så jag fick fråga herrarna i verkstaden: ”I was going to buy something, but I dont know what it’s called in english – cooling fluid?” Men de var ytterst hjälpsamma så jag fick med mig det jag skulle 🙂 ”Antifreeze & Coolant” står det på flaskan. 
Vägen till Hams, min motionsrunda

Senare, efter min motionsrunda på Muckle Roe, när Vidar sov, skulle jag kolla nivån och ev. fylla på, och då fick jag inte upp motorhuven! Försökte ungefär 10-15 gånger och sedan försökte maken lika många gånger till. Gick inte. Den släppte inte. Så han körde han upp till vår grannes verkstad ett par mil härifrån. Han kommer dit, förklarar problemet och ska visa. Då går den att öppna – direkt! ”This was embarrassing”, säger maken då…
(Men när killen i verkstan skulle prova så hade den fastnat igen, så den fick lite smörja, och kylarvätskan är nu påfylld.)
Edith var trött när hon kom hem från skolan idag, först en heldag och sen simskola. Men nu går det framåt med simningen också, det är kul!

You may also like

Inga kommentarer

  1. Inte lätt att vara skogskrigare på Shetlandsöarna, ni har ju bara en liten dunge efter vad du berättat. Tur att lille Vidar är så lugn och snäll att han inte behöver någon skog att leva rövare i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.