Bakasana, barnkalas och söndagsångest

Edith var inbjuden på barnkalas i Brae Youth Centre idag, ett sånt där stort med hoppborg m.m och där hela klassen var inbjudna. Innan kalaset ville hon absolut hinna med söndagsskolan och det gick ju bra! Hon fick beröm för sin sång där och belönades med godis. Pappa följde med henne och sedan åkte de till kalaset. Där bad han snällt att få åka hem, han kände inte alls för att stå och småprata med de andra mammorna..och det gick Edith motvilligt med på. När jag kom för att hämta henne sen var jag helt säker på att ett annat evenemang förutom barnkalaset ägde rum, parkeringen var ju helt full, men när jag kom in i lokalen var det ju ett hejdundrande kalas som pågick – fullt med folk och vilken buffé! Massor av mat och godsaker, till och med chokladfontän. Det var inte bara klassen som var inbjudna, när man sen är släkt med ”halva Shetland” också så blir det väl en del folk att bjuda på sitt 5-årskalas.
När de var iväg på söndagsskolan och Vidar la sig för att sova middag så tog jag fram yogamattan. Speciellt försökte jag öva på bakasana. Något jag aldrig egentligen försökt mig på tidigare för att det verkat så omöjligt. Men det och huvudstående ska jag öva öva öva på nu. Det finns ju så många videos på youtube där det förklaras hur man kan gå till väga för att öva på de olika asanas i yoga. ”Keep practice”. ”Namaste”. 
Edith hade svårt att somna ikväll. Nu ska hon gå 9-15 varje dag i skolan. Hon sa till mig när hon lagt sig att ”nu ska jag alltså gå i skolan varje dag i hela mitt liv och bara vara ledig på lördag och söndag. Hur många Primary finns det egentligen?”. Jag svarade: ”Ja..du kommer gå i skolan tills du är 17-18, minst..” Varpå Edith sjönk ner under täcket i en stor suck. Men hon somnade inte, Vidar kände nog av stämningen i rummet och började ställa sig upp och gnälla, så Edith fick somna här nere hos oss i gästsängen i kontoret istället. 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.