Nyttigt..?

Edith ska ha ett ”snack” med sig till skolan; måndag, tisdag och fredag, för på onsdag och torsdag får de frukt av skolan. Vi föräldrar har fått flera brev om att skolan uppmuntrar att äta nyttigt, de ber oss att inte skicka med chokladkakor och annat som innehåller en massa socker. För mig skulle det kännas väldigt konstigt att skicka med kakor som mellanmål till skolan, men mer märkligt är att chips verkar räknas som nyttigt snack, eller också menar de bara att det är ”ok”..(?) Jag har funderat på lämpligt snack att skicka med, om man vill variera med något annat än frukt. Det jag vet är att i skolan kan barnen handla snack och det finns chips och olika ”fruit bars”, så jag tittade på fruit bars i mataffären men de jag tittade på innehöll tillsatt socker och en massa andra konstigheter. Så jag tänkte att jag kan ju prova att göra själv, och jag tycker de blev helt ok. Edith får avgöra imorgon. 

Även om jag säger att det känns konstigt för mig att skicka med kakor så är ju inte vi ”familjen nyttig”, vilket man borde vara! (Inom rimliga gränser). Men sådana här brev påminner mig, vilket är bra! Det är lite bra att ”semestern” är över nu, blev lite för mycket fika. 
Det här med att det är vanligt med chips som snack här, det är ju de där supersmå påsarna.. Inte 300g dillchips..  Så jag vet inte vad man ska säga. Jag brukar inte ta med chips i vår matsäck men mest kanske för att jag förknippar chips med fredagsmys, även om jag försökt undvika just chips de senaste åren. 

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.