Bara kul inget skrivande!

Så sa Edith när jag hämtade henne efter den första skoldagen: ”Vi har bara haft roligt, vi har inte skrivit eller räknat!”. Edith var nog positivt överraskad eftersom vi varnat henne om att det är allvar nu, det är inte Nursery längre med en massa lek :). De har börjat med bokstäverna, idag bokstaven ”S”, och Mrs Andersen (Ediths fröken) försäkrade mig om att de visst hade lärt sig saker men på ett ”lekfullt” sätt. Edith hade läxa, redan första dagen. Så den gjorde vi när vi kom hem. Läxan var om bokstaven S. Att ljuda den, skriva den och hitta ord i huset med s-ljudet. Vi föräldrar har fått en broschyr att läsa igenom om hur barnen lär sig bokstäverna. Imorgon kommer nog en ny bokstav som läxa. Edith var jättenöjd med dagen! Hon tycker lunchen är toppen, man får välja mellan två olika rätter och ibland får man efterrätt. Imorgon ska de ha P.E (gympa) och Art (kallas det fortfarande ”Bild” som när jag gick i grundskolan?) det blir en spännande dag! Nu ska jag klicka hem min matbeställning som kommer imorgon förmiddag, leveranstiden måste jag oftast boka 3 veckor i förväg men maten lägger jag till kvällen innan. 

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.