Hams o' Roe

Hams of  Muckle Roe

Idag, lite oväntat, vaknade vi plötsligt upp till sommarväder igen! Och eftersom det växlar så fort är det bäst att ta vara på det. Jag och barnen hade en play date i Brae på förmiddagen, hos en blivande klasskompis till Edith. Vid lunchtid när vi kom hem igen packade jag ner lite pick-nick mat som vi tog med oss till en av Shetlands vackraste platser, som ligger just på Muckle Roe: Hams of Muckle Roe. Det var hit maken och hans vän promenerade för några veckor sedan, vilket många som reser till Shetland på semester vill göra. Vi tog bilen dit, men för att kunna göra det måste man ha fyrhjulsdrift. Det är två grindar i början på vägen som man kör igenom, men när man kommer fram till det ställe där man ställer bilen för att gå de sista meterna ner till Hams så finns det en väg som fortsätter upp och leder till ytterligare en grind, som är låst. Där finns en skylt där det står ”da bjorg”, den vägen leder till en ruin av ett gammalt hus, som Jim och hans brors pappa fick av den tidigare ägaren när han gav sig av. Idag fick vi låna den nyckeln så att vi kunde köra fram dit, där ännu en vacker strand ligger. Där åt vi vår lunch idag och barnen samlade stenar. Jag doppade fötterna. Badkläderna hade vi inte med oss, men det var ganska kallt i vattnet.

Notera sälen!

Lite kallt, sälen är kvar!

Inget dåligt pick-nick ställe

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.