Broch of Mousa

Idag tog vi med Jakob på en utflykt som vi velat göra sen vi kom till Shetland första gången för två år sedan. Vi åkte ner till Sandwick i söder och tog en färja över till den lilla numera obebodda ön Mousa. Ön är mest känd för sin broch. Man tror att det funnits minst 500 brochar runt om i Skottland och detta är den mest välbevarade. Den är omkring 2100 år gammal. 

Färjan går 6 dagar i veckan från maj till september om vädret tillåter och man spenderar ca 3 timmar på Mousa.

                       Vännerna

Det är en promenad på ca 20 minuter från piren till brochen. Ingen promenad lämplig för barnvagn men Vidar sov inte en blund i bilen ner till Sandwick så vi tog med vagnen iallafall så att Vidar fick sova en stund. Det gick.

                  Broch of Mousa

               Högst uppe på brochen

                        Picknick

You may also like

Inga kommentarer

  1. De är från järnåldern. Man vet inte riktigt vad de användes till men man tror de är försvarsfästningar. De har hittats bara i Skottland. Den här brochen på Mousa omnämns i vikingasagorna och vikingarna byggde om dörren (höjde den) eftersom de var längre än de människorna som byggde brochen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.