Får istället för gräsklippare?

I några månader har jag sagt till mig själv att man skulle ha får i trädgården, så slapp man klippa gräset. Jag undrade varför folk satte stängsel och grindar runt sina hus för att hindra får (och andra djur) att komma in i trädgården. 

Men jag hade fel. 
Nu har vi haft får i trädgården i säkert en vecka utan att gräsmattan ser nyklippt ut. Istället lämnar de efter sig sånt här:
Det är hål i stängslet runt trädgården här, så de kommer och går lite som de vill. 
Igår blev Vidar sjuk, han har feber, så han sov nästan hela dagen igår och har sovit större delen av dagen idag också. Stackarn. 
Edith börjar fundera mycket på hur det ska bli att börja skolan och har mycket frågor och tankar. Innan sommarlovet fick hon med sin Nursery-klass vara inne i P1 klassrummet och fröken berättade lite om vad de kommer göra och så. Det berättade Edith en del om för mig igår när hon skulle sova. Hon frågade mig frågor också som jag inte kunde svara på, för jag har ju aldrig gått i skolan här. Alla barnen ska ha mellanmål med sig, och då funderade hon på vad det skulle kunna vara för något. Den frågan och några andra får vi ta med oss till fröken de första dagarna. 
Vi har fått ett brev hemskickat med en lista på saker Edith ska ha med sig till skolan. Tex ett pennfack med pennor, suddgummi och limstift. Hon ska ha ett förkläde för måleri, en vattenflaska och ett gymkit.

You may also like

Inga kommentarer

  1. Glöm får och getter som gräsklippare. Vi har också provat. Åt allt men minst gräs. Känner med Edith just nu. Så mycket tankar med oro, undran och frågor. Hon är ju ändå i en annan kultur och med ett annat språk. Vi håller tummarna för henne nu! Kram

  2. Jo, men det känns bra med skolan ändå och jag tror att hon känner sig trygg i att hon känner till sitt klassrum redan, och att det bara är en skjutdörr ifrån Nursery. Dessutom ska hon vid några tillfällen i veckan blandas med Nursery-barnen och på så sätt inte släppa det helt. Det blir en mjukstart till skolan. Så klart är det nervöst och oroligt att börja skolan..

  3. Nää..då är det bättre med en sån där söt liten klippare som knallar runt på egen hand i trädgården på dagarna…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.