"Do you knit?"

Den frågan har jag fått några gånger här på Shetland. Tyvärr inte, svarar jag då, men jag har velat kunna i minst 15 års tid. Dock har jag aldrig ansträngt mig för att lära mig. Visst har jag stickat några maskor, de där vanliga.. Räta? Men det brukade bli att jag tappade maskor ibland och lade till maskor ibland (utan att det var meningen). Den här helgen har vi inte gjort mycket alls, så igår åkte jag tillbaka med kaveln jag lånat av en granne här på ön. Jag och barnen blev inbjudna på fika och när jag gick därifrån hade jag med mig stickor hem att öva på. Så nu kanske det äntligen kan bli av att jag lär mig det där! Dock ser jag det som ett långtidsprojekt, så vänta er ingen bild på en tröja de närmsta 10 åren iallafall.
Hos den äldre generationen är det nog inte många som inte kan sticka, både män och kvinnor har fått lära sig det som barn. Så som en ”Shetland wife” hör det till att man kan sticka 😉
Shetland är känt för sin ull, textilindustri och stickning genom historien. Hos den äldre generationen är inte inte många som inte kan sticka. Både män och kvinnor fick lära sig det som barn. Så som en ”Shetland wife” hör det till att kunna sticka 😉
Idag har det regnat hela dagen. Jag hoppas på solsken imorgon så jag kan hänga ut min tvätt! 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.