Bullbak på Muckle Roe

Det finns ingen bakutrustning i det här huset (som vi hyr, fullt utrustat) och eftersom jag vet att jag har allt jag behöver i containern så vill jag ju köpa så lite som möjligt. Idag skulle jag prova att baka bullar, nutellabullar, med torrjäst då färsk jäst inte finns att köpa. Jag behövde en stor bunke och en kavel. Bunken kunde jag låna av en granne och kaveln av en annan granne. Sen var det det här med torrjästen. Jag har aldrig bakat bullar av det förut. De första 45 minuterna tyckte jag inte att degen jäste alls, så jag började fundera på att slänga degen. Sen googlade jag och därefter tappade jag upp varmt vatten i diskhon och satte bunken över det. Då jäste den, efter en tag. Det blev nutellabullar, och de blev goda! En annan sak de inte har här är pärlsocker, synd, för de blir mycket finare med det på tycker jag. Men har jag tur kommer pärlsocker med vårt besök i nästa vecka, vi får se. Bullarna ska vi ha på alla utflykter vi ska göra då!

You may also like

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.