Miljonärernas ö!

I lördags tog vi färjan till Whalsay. En ö vi inte besökt tidigare. I höstas fick jag lära mig att där bor flest miljonärer per m2 i hela Storbritannien, de har blivit rika på fisket. Jag fick också lära mig att jag måste välja en dag att åka dit då deras charity shop är öppen, för där kan man göra riktiga fynd. Öborna kan lämna in lyxiga märkesgrejer och oanvända kläder och saker. Butiken är öppen onsdag, torsdag och lördag klockan 14-16. 
Färjan till Whalsay går från Laxo, inte så långt härifrån och den tar ca 25 minuter. 

                        Skolan

Whalsay har Storbritanniens nordligaste golfbana och den används flitigt. Parkeringen var nästan full, och på andra sidan sjön uppe på kullen spelades det för fullt.

                       Kirk Ness

                        Symbister

I Symbister lägger färjan till och där finns en butik, med allt och lite till för öborna.

Vi hittade en lekpark ett stenkast från Charity shoppen ”Shoard”, som vi besökte innan butiken öppnade. 

                        ”Shoard”
Jag hittade inga imponerande fynd men Edith fick en ouppackad peppa pig leksak, Vidar fick två småbilar och några klädesplagg till barnen blev det. Sedan ville vi hinna med färjan som gick tillbaka 14.45, men som vanligt hade vi inte bokat, och vi kom precis med! De är skickliga på att klämma in bilarna. Nästa färja skulle gå 1,5 timme senare så det var ok men det började regna och vi hade åkt runt ön redan.

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.