Börja skolan

Jag har just varit på föräldramöte i skolan angående skolstarten i Augusti för Edith. Det var ett positivt möte men ändå märkligt och pirrigt, att hon ska börja skolan. Det känns ganska skönt att hon är 6 år, hennes klasskamrater är mellan 4,5 och 5,5 år. Det blir en stor förändring för henne, efter 6 veckors sommarlov (som börjar om en vecka) så ska hon gå i skolan 9-15 varje dag (eller, de första 8 dagarna bara till klockan 13 som en mjukstart). Och om hon ska åka skolbuss så blir det nästan att hon är hemifrån 8-16, fastän det inte är mer än 15 minuters körning till skolan. 
Det kommer bli mycket läxor! Sa fröken. De kommer lära sig franska, sa rektorn.
Tidigare idag bakade jag tårtbotten och förberedde tårtfyllningarna. Edith ville ha likadan tårta som pappa hade på sin födelsedag. På eftermiddagen åkte vi till Lerwick för Ediths näst sista trampolining-lektion. 
Imorgon fyller hon 6 år!

You may also like

Inga kommentarer

  1. Tänk att det redan gått 6 år sedan den fina lilla tösen kom till världen! Minns det som det var alldeles nyss. Hon tycks också fått uppleva så mycket mer än en vanlig sexåring redan. Bara det att till hösten börja i skolan i ett annat land med ett annat språk. Hoppas hennes födelsedag blir toppen så hörs vi på Skype imorgon! Kramar från oss!

  2. Grattis till Edith i efterskott!!??
    Det blir långa dagar för en sexåring tycker jag… Hur går det med språket för henne? Är det "riktig" engelska som pratas eller har Shetlandsöarna egen dialekt och slang..? Sen måste det väl bli väldigt snurrigt för henne och blanda in franska också..
    Ha det så gott// Marita

  3. Det går över förväntan med språket! Inga problem. De pratar engelska, men också "Shetland dialect", vilket är mer likt nordiska språk. Men de ord de använder därifrån har hon lärt sig mycket av redan. Ska man lära sig många språk så ska man göra det som barn 🙂

  4. Ja det är nog så.. Man ser ju på våra invandrarbarn dom är ju jätteduktiga men föräldrarna knappt kan ett ord svenska..
    Skönt att det går bra för det hade jag nog varit mest rädd för.. ? // Marita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.