Grillpremiär!

Vi hittade grillen i containern så idag blev det grillat till middag – gott! 10 grader varmt ute men maten smakade bra inomhus 🙂

Jag och barnen tog bilen till Walls idag för att Edith var bjuden på barnkalas där, det ligger på västsidan, ca 45 minuter med bil härifrån. 

Det var ett hemmakalas med bara tjejer. Pass the parcel och dansstopp, chips, popcorn, cupcakes och kakor. Vidar minglade för fullt.
Både på kalaset idag och igår så kom tårtan fram mot slutet, ljusen tända och vi sjöng för födelsedagsbarnet, men sedan tar de bort tårtan igen och skär upp små bitar som de lägger ner i barnens godispåsar de får ta med hem. Lite märkligt för oss, som undrar varför? 🙂

You may also like

Inga kommentarer

  1. Haha! Det var en lustig sed med tårtan! Kul att ni fått fram grillen. Vad blev det. Egentligen har vi ingen större skillnad vad det gäller vädret. Här är hela 16 grader idag, och mulet, tisdag 23 juni.

  2. Hej på er! Vad roligt och spännande det är att få följa erat nya liv! Ni är verkligen modiga..!
    Det är ju roligt också att lära sig lite nya seder och bruk, som att stoppa tårtan i godispåsen.. :))
    Hälsa hela familjen!! // Marita

  3. Ja, som jag trodde; att de redan ätit så mkt mat, godis och kakor att de är för mätta. I Sverige är det (enligt min erfarenhet) ganska ovanligt med tårta på barnkalasen nu, man brukar ha glass istället och inte så mkt kakor och bakverk, men här vill de väl inte släppa på traditionen med tårtan och ljusen som ska blåsas ut. Men eftersom de flesta barn är proppmätta när tårtan kommer fram så stoppar de en bit i godispåsen istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.