Flytten

Vi har flyttat många gånger, för många gånger. Det är lika jobbigt varje gång. Eller förresten, kanske var det extra jobbigt denna gång, när jag hade två barn (varav en ”helvild” 1-åring) att ta hand om samtidigt som jag flyttpackade och förberedde. Som tur var, så har vi en god vän som har arbetat i flyttbranschen och han kunde hjälpa oss att flyttpacka en hel lördag. Det var till stor hjälp.
Det är påfrestande att leva i ett hus som håller på att packas ner


Näst sista kvällen hade vi ändå så här mysigt i flyttstöket

När vi väl hade bestämt oss för att sälja huset och faktiskt flytta, så började vi fundera på hur detta skulle gå till… Vi kontaktade några svenska flyttfirmor som gör utlandsflyttar, varav en av dessa var snabba på att komma hem till oss och göra en besiktning. Ett par dagar senare kom offerten – och vi fick en chock! Vi tänkte att nu måste vi göra oss av med alla våra saker, varenda möbel, varenda liten pryl.. det kändes inte så bra… Men så pratade vi med underbara J här uppe på Muckle Roe, han ringde tillbaka ett par dagar senare med en möjlig lösning på vårt problem, som vi undersökte. Han föreslog att vi skulle köpa en begagnad container och skicka den själva. Självklart kostar det pengar, men inte i närheten av vad flyttfirman begärde. Så efter lite efterforskning bestämde vi oss för att göra så. Vi bokade en bra flyttfirma i Göteborg som hjälpte oss med att hämta containern, emballera alla våra möbler, packa containern och sedan köra den till hamnen i Göteborg. Därefter skeppades containern över till Immingham i England och där har den hämtats av en lastbil som idag har kört upp den till Aberdeen. Därifrån ska den skeppas över till Shetland, möjligen redan inatt.
                          Containern packas


You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.