Shetlandsfrun

Om migVem är Shetlandsfrun?

Jag är 32 år och mamma till Edith och Vidar.

Jag är uppvuxen i Stenungsund men har de senaste 10 åren bott i England, Göteborg, Härryda, Bollebygd och Kungsbacka. I Kungsbacka bodde vi den vintern; jag, barnen och deras pappa, 2014/2015 när vi bestämde oss för att sälja huset, packa ihop våra saker, fylla en container, skicka över den till Shetland och flytta dit. Jag hade studieuppehåll från sjuksköterskeprogrammet då, för att jag var mammaledig med Vidar. Tidigare har jag arbetat som florist, massageterapeut och vårdbiträde.

Varför Shetland?

Vi upptäckte Shetland lite av en slump. Vi letade efter en sådan plats. En ögrupp lite längre ifrån "alla andra", en liten och tryggare plats, ett vänligare ställe med mindre stress. En bra plats för barnen att växa upp på, med bra skolor och allt det där... Det började med google, sedan en semester sommaren 2013 och när Vidar var ett halvår hyrde vi det nyrenoverade kapellet på Muckle Roe i två månader innan vi bestämde oss.


/Jessica


Kontakt: info@shetlandsfrun.com6 kommentarer:

Katarina Wohlfart sa...

Shetlandsöarna måste vara hur fint som helst. Såg att du reggat dig på svenska resebloggar. :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Det är underbart :) Jag rekommenderar det varmt. Kul att du tittade förbi!

Anonym sa...

Hur försöjer man sej på shetlandsöarna?
Ser ganska kargt ut.

Ruth i Virginia
(från Bortugal)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hej Ruth!
Fiske och olja är nog de största grejerna. Vilket i sin tur ger en massa andra jobb (bygg, tex). Det finns ganska gott om jobb!

A-mamman sa...

Så häftigt! Hittade hit idag via Bortugal och ska läsa och titta på bilder lite mer när jag har tid senare. Hälsningar från en ny läsare

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hej! Välkommen hit! :)