Shetlandsfrun

lördag 27 maj 2017

Bästa stället att se utter på Shetland?

Ja.. de där uttrarna gömmer sig gärna och är inte alls lika sociala som sälarna. Det är sällsynt att få se dem, många äldre som bor här säger att de sett dem några få gånger och kanske bara fått en skymt av dem. Här är ett ställe, där det sägs att man ska ha större chans att få se dem, Mavis Grind.

Vi har aldrig försökt oss på utterspaning, jag skulle tro man bör vara tyst och väldigt tålmodig, kan vara svårt med småbarn. Idag åkte vi till Mavis Grind ändå, för att promenera. Vi gick upp på berget och hade toppenutsikt, vi gick ner till viken och solade och badade fötterna, kastade sten i vattnet och hälsade på fåren.


Här vid Mavis Grind, har vi Atlanten på ena sidan och Nordsjön på den andra. Det är det smalaste stället på Shetland mellan haven.Igår kväll, när jag och en vän tog en promenad i Lerwick efter jobbet, hände något oväntat - på tal om uttrar. Vi bestämde oss för att promenera runt Clickimin loch...


..och när vi var som mest inne i vår konversation såg vi uttrar! Flera stycken, vid strandkanten, som lekte och betedde sig sådär som sälarna brukar göra. De var minst tre stycken. Lyckliga vi, som råkade gå där just då, så häftigt! 


Nu kan ni förresten fylla i er emailadress uppe till höger och få email när jag skriver något nytt! 

6 kommentarer:

Linnea sa...

Åh vad roligt att få se uttrar! Jag är ju redan dundersugen på att komma till Shetland för att se valar, kanske jag kan få samma tur som er att se uttrar då också :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja det var jättekul 😊 Jag hoppas du får se så mycket som möjligt om du kommer hit!

Barbro Axelsson sa...

Vi spanade efter uttrar när vi besökte Shetland, men vi lyckades aldrig se några!

Lena i Wales sa...

Uttrar är kul, men som du säjer sällsynt.
Har varit ute som reseledare i Wales i några veckor, men nu är jag tillbaka hemma igen.
Ha en bra dag!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Nej jag tror hemligheten är att inte spana efter dem 😉😄 det funkade för mig!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hej Lena, låter kul, du får se mycket! Har en massa läsande att ta igen :) Ha det så bra hemma igen.