Shetlandsfrun

torsdag 20 april 2017

Utflykter på ShetlandNär man får besök från Sverige vill man ju såklart visa det bästa från det stället där man bor.. Det har vi försökt göra de här dagarna. Våra vänner har också utforskat delar av Shetland på egen hand. I söndags tog vi oss norrut mot Storbritanniens nordligaste bebodda ö; Unst. Vi besökte Muness Castle, ett 1500-tals slott, som man kan gå in i och ficklampor finns att låna i en låda på utsidan.


Sedan fortsatte vi norrut på ön, förbi Baltasund, där den svenska stenen, till minne av alla svenska fiskare som besökt Baltasund, står, och mot lämningarna av ett viking longhouse som finns i en hage, på en otroligt vacker plats.


Viking longhouse
Efter vår promenad åt vi lunch på öns Tearoom, och fortsatte sedan norrut mot den vackra stranden Norwick Beach..Nästa dag åkte vi söderut, först till Scalloway som också har ett liknande slott som hade samma ägare, och sedan neråt mot St. Ninian's isle med sin vackra sandtombolo.

En annan plats man inte får missa på Shetland är ju Eshaness klippor, mina bilder härifrån är inte så grymma den här gången, men jag har publicerat många bilder härifrån förut och varje gång man kommer dit blir man lika förtjust.. se andra bilder härKasta sten vid klippkanten gick inte för sig men som väl var fanns andra alternativ..

4 kommentarer:

Barbro Axelsson sa...

Åh, jag längtar tillbaka till Shetland när jag ser dina bilder! Vi uppskattade verkligen Shetland när vi semestrade där. Vackert, lugnt och avstressat och trevliga människor!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Det är en bra sammanfattning av Shetland :) När vi visar våra vänner runt är det som om att vi ser Shetland som vi gjorde första gången. Blir nyförälskad liksom :)

FREEDOMtravel sa...

Härlig natur! Skulle också gärna vilja se Shetland vid tillfälle :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Det gör sig 100 ggr bättre irl än genom min mobilkamera, Freedomtravel ;)