Shetlandsfrun

söndag 1 januari 2017

Välja namn till sitt husNu finns det ännu ett hus på Muckle Roe, som "den där svenska familjen" byggt. Alla hus på Muckle Roe har ett namn, som sin adress, istället för gata och nummer. Det är den som registrerar huset som väljer namnet. Man väljer kanske sitt husnamn efter stället där det står, namnet på stället eller en beskrivning av omgivningen. Eller så väljer man något helt annat, ett vackert namn, eller gör om sitt eget namn till ett husnamn. 

Vi kom överens om att vårt hus skulle ha ett svenskt namn. Först "letade" vi i omgivningen efter ledtrådar till ett namn. Men under byggets gång växte nog ett namn fram, eller slank ur någons mun på skoj och vi snappade upp det. Så här har ni det: "Vita Huset" på Muckle Roe ;-)

Gott Nytt År!


10 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Vad trevligt med ett namn istället för ett nummer! Vår husbåt heter ju "Freedom". Vi har visserligen en gatuadress, men alla båtarna här har samma gatuadress så det säger inte så mycket. Gott Nytt år!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja visst är det :) Freedom är ett bra namn! Gott nytt år!

Katis sa...

Hej
Visst är det spännande att flytta utomlands - särskilt med barn!
Jag har skrivit en barnbok (6-9 år ungefär) som handlar om en svensk tjej (= min dotter) som flyttar till ett annat land.
Boken heter "Ofta tänker jag på Terek"

John Nixon sa...

Min fru föreslår att du ändrar din signatur till Vita frun!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hej Katis! Ja, spännande är det :) Tack för tipset! Den skulle jag gärna läsa med min dotter.

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hej John! Tack för det förslaget :) Jag ska fundera på det :)

Lanclin-Linnea sa...

Vita huset får mig att tänka på Vita huset i USA :) Det låter väll rimligt att även Shetland ska ha ett Vita huset :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja, självklart ;-)

Katis Malmqvist sa...

Jag skickar gärna en bok till dig, om jag får din adress

Shetlandsfrun sa...

Tack! Jag skickar dig ett mail.